Защо е толкова важна базата от email абонати за вашия Интернет бизнес

Защо е толкова важна базата от email абонати за вашия Интернет бизнес

Здравей те, драги читатели и приятели. Този път бих искал отново да засегна темата email абонати за вашия блог или сайт. Защо толкова са важни абонатите – хора, даващи ви своите контакти в замяна на ваша ценна информация, като електронна книга, видео или аудио урок? Да допуснем, че имате клиент, дошъл от ваша контекстна реклама или от реклама в социалните мрежи, купил е вашия супер продукт и си е тръгнал. И това е всичко.

Вече никога няма да го видите. Може разбира се и да влезе във вашия сайт още един път, ако е добавил сайта ви любими, но това се случва много рядко и за да го задържите трябва да се постараете повече. Трябва да имате добър маркетинг и сайт, и продукт на добро ниво. И пак не е сигурно, че клиента ще се върне във вашия сайт отново. Виж работата със вашите email абонати е съвсем друга…

Вие давате на човека нещо действително ценно и качествено за неговите контакти. Това обикновено са – име и email адрес на електронната му поща. За старт това е напълно достатъчно. И човека завинаги, относително завинаги, остава във вашата база от email абонати. Вие се сприятелявате с него. Ако вашите продукти, услуги и писма не са му интересни, човека ще се отпише и ще напусне вашата база с email абонати. И тази система от взаимоотношения аз считам за най-правилна и честна. По-нататъшното присъствие на този човек (абоната) във вашата база, ще зависи изцяло от вас.

Не забравяйте, че винаги посрещат по дрехите. Затова първото впечатление за вас у човека се създава върху тази безплатна основа, която вие предлагате – стока или услуга. Това трябва да е действително качествено и ценно Б-Е-З-П-Л-А-Т-Н-О съдържание. Запомнете това, като проста и неоспорима истина. Ако човека след като вземе безплатния продукт или услуга която му предлагате не се отпише веднага след това, това е много добре. След това, както ви казах по-горе, вие започвате да ставате приятели с него. Изпращате му писма с интересна, полезна и качествена информация. Изграждате със вашата база от email абонати доверителни и топли отношения.

Разберете и помнете, че от другата страна на монитора, на другия край седи – жив човек. Със своите разбирания за света, своите чувства, грижи и желания. Не той трябва да се нагажда към вас, а вие трябва да се нагаждате към вашите абонати и да им давате това, което им е нужно и това което искат от вас. Затова е много полезно да провеждате различни анкети във вашия сайт. И разбира се топлите и приятелски писма от вас със ценна информация за вашите email абонати. Не се страхувайте да бъдете по-открити и не обещавайте на хората планини от злато, дори и да ги имате.

Не всички могат да работят и да печелят като вас. Най-добре винаги обещавайте по-малко, отколкото повече. Старайте се да общувате със вашите абонати колкото се може по-честно и прямо. Още веднъж ще ви повторя, че на другия край се намира човек като вас. И ако спазвате принципите от тази статия, вашите абонати няма да бягат от вас, а ще чакат вашите нови писма и вашата информация. А когато това се случва, тогава идват повторните продажби и постоянните клиенти, абонатите стават ваши приятели и последователи.

Вие събирате ли ваша собствена база от email абонати? Напишете в коментарите какво мислите по въпроса.

Ако вие харесала статията – споделете я в Twitter, Facebook и Google+. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *