WordPress плъгин WP ULike за фейсбук лайкове

WP ULike

Здравейте, приятели! В тази статия ще се запознаем със още един плъгин за WordPress – плъгин за facebook лайкове. Добавката ви позволява да интегрирате Ajax Like бутони във вашия WordPress сайт. Добавката е проста за използване и подържа много опции.

Плъгини от този вид за wordPress съществуват стотици и хиляди. Много от тях в работата си използват странични сайтове, като самите социалните мрежи Twitter или Facebook. Но, какво да правите, ако вие искате просто бутон за facebook лайкове, без интеграция със дадените сайтове?

За решаване на задачата ще се възползваме от плъгин WP ULike. Добавката не изисква интеграция със странични ресурси и просто изпълнява своята работа: добавя бутон, кликвайки по който може да харесате или да не харесате статия, коментар, страница и т.н.

Инсталация на плъгин WP ULike

И така, влизате в „Разширения“ -> „Добавяне на още“ -> в търсачката търсите плъгина WP ULike. Инсталирате и активирате добавката (кликвате линк „Включване на разширението“).

WPULike-1

След като добавката е инсталирана и активирана в менюто ще се появи нов раздел WP ULike със три раздела:

  • WP ULike Settings – настройки на добавката;
  • WP ULike Statistics – статистика;
  • About WP Ulike – информация за добавката.

Плъгина вече има подходящите настройки и трябва да работи. Хайде да проверим, има ли бутон Like за статиите, коментарите и останалите материали в сайта, като преминем на нашия тестов WordPress сайт. И както се вижда от долната снимка действително бутона се е появил в статията:

WPULike-2

Отлично! За статиите има бутон. А във коментарите? И тук всичко е наред:

WPULike-3

Остана само да проверим, работи ли системата за facebook лайкове. Работи! При клик върху иконата с палец на горе харесваме статията и нейната оценка се увеличава, а иконата от сива, става червена. Ако кликнете върху иконата повторно, вие ще покажете, че не харесвате материала, тоест понижавате своята оценка, ако сте размислили или сте сгрешили.

WPULike-4

Ако обновите страницата, то отдолу ще се появи списък със тези които са харесали статията.

WPULike-5
WPULike-6

Във страницата със настройки може да променим, например вида на иконките. Например, ако искаме да променим иконата за не харесване от бутон: Select Button Icon (Unlike), може да поставим икона със палец насочен на долу или да променим иконата за харесване от бутон: Select Button Icon (Unlike).

Във полета „Permission Text“ и „Users Login Text“ може да преведете надписите на български език. В „Button Type“ може да избирате да се показва икона (Icon) или във вид на текст (Text). Ако изберете Text, то ще може да преведете текста за линковете на български език. „Like“ на „Харесвам“ и „Unlike“, например, на „Не харесвам“.

От настройка „Themes“ може да изберете другата тема за бутоните „Heart“. При нея бутоните ще изглеждат по по-различен начин.

WPULike-7

Със това ще завърша днешната статия. Надявам се тази добавка за файсбук лайкове да ви хареса и да я използвате във вашите сайтове. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *