Плъгин за коментари WP Ajaxify Comments за WordPress

WP Ajaxify Comments

Здравейте, приятели! В тази статия ще разгледаме един от стотиците плъгини за настройка и работа с коментарите в WordPress, който се казва WP Ajaxify Comments.

Всевъзможните разширения за коментари в WordPress са десетки и стотици. Това са плъгини за организиране на коментари от социалните мрежи като Facebook и Twitter или плъгини изменящи външния вид на коментарите, добавящи емотикони, визуален редактор и т.н.

В този материал реших да избера допълнение, което ще направи системата за коментари на WordPress много по-модерна и съвременна. Конкретно, това се изразява във възможността за работа с коментарите без да се налага презареждане на страницата. Това е много удобно за посетителите на сайта и, съответно, ще се хареса от вашата аудитория.

За реализация на замисленото ще използваме плъгин WP Ajaxify Comments. Намираме го, инсталираме го и го активираме.

WP-Ajaxify-Comments-1

След като го инсталираме и го активираме заедно със съобщението за успех, ние виждаме и съобщение което ни казва, че плъгина за коментари трябва да се настрои.

WP-Ajaxify-Comments-2

Затова влезте в настройките като преминете по дадения линк „Click here to configure the plugin“, или влезте във „Настройки“ -> „WP Ajaxify Comments“. В страницата със настройки просто трябва да активирате разширението, като сложите чавка във опция „Enable plugin“, и да запазите промените, като натиснете бутон „Save Changes“.

WP-Ajaxify-Comments-3

След това може да пробваме да добавим коментар към някоя статия. Ако плъгина не прави конфликт със другите плъгини или със скриптовете на активната тема в WordPress, то ще видите, че коментарите се публикуват без презареждане на страницата и изплува прозорец със съответното съобщение.

WP-Ajaxify-Comments-4

Със това задачата е изпълнена и може да не правите други настройки. Разбира се, при желание може да си поиграете със настройките на разширението за коментари които са доста. Например, съобщението за успех се показва във блок със зелен цвят. Ако искате да промените цвета на фоновия блок, е нужно да попълните кода на нужния ви цвят в поле „Success background color“. Ако впишем например такъв цвят – 1d2a63, то цвета на фона от зелен ще се измени на син.

WP-Ajaxify-Comments-5

Също така може да настроим:

  • цвета на текста (Loading text color);
  • цвета на текста при успешно публикуване на коментар (Success text color);
  • цвета на фона на съобщението при неуспешен коментар (Error background color);
  • цвета на текста при неуспешен коментар (Error text color);
  • прозрачност на полето за съобщение (Opacity (%));
  • големината на текста в полето за съобщение (Font size);
  • може да преведете текста който се появява във блока със съобщението на български език от настройки в раздел „Texts“.

За днес това е всичко от мен, приятели. Надявам се добавката за настройка на ajax коментари в WordPress да ви хареса и да я използвате във вашите блогове. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *