Как да увеличите посещенията на вашия сайт със реклама в youtube

реклама в youtube

Здравей, драги читателю! Трафик от търсачката на Google за вашия блог – това разбира се е чудесно! Това е най-целевия трафик. Но как да го увеличите? Как да получавате на вашия блог нови посетители, нови постоянни читатели, клиенти за вашите услуги или купувачи на вашите продукти?

Може да увеличите сериозно трафика към вашия сайт, ако задействате и другите ресурси на Интернет. Един от тези ресурси – са социалните мрежи, като Facebook и Twitter. За да привлечете от тях хора във вашия блог, трябва да имате инсталирани бутони за споделяне в социалните мрежи.

За това вече съм писал в статия „Плъгин за споделяне в социалните мрежи Social Share Buttons за WordPress блог“. Прочетете я. Разбира се, за да взимате трафик от социалните мрежи, вие трябва да имате акаунти в тези мрежи и желателно е също да имате колкото се може повече приятели. Аз всеки ден търся нови приятели, а след това със помощта на бутоните за социалните мрежи препоръчвам моя блог на приятелите.

Но съществува и друга прекрасна възможност да привличате допълнителен трафик на вашия блог. В това ще ни помогне най-известния видео хостинг Youtube. Този видео хостинг има милиони гледания на видео на ден. Просто си представете, какъв трафик генерира този ресурс. И нашата задача е да вземем част от този трафик на нашия блог.

Затова трябва да се регистрирате в Youtube и да създадете ваш видео канал. След като качите някакво видео в youtube, към него в описанието на видео клипа или във самото видео, задължително слагайте линк към вашия блог. Може да не качвате само ваше видео, а да взимате чуждо видео, изменяйки неговото име и попълвайки необходимите за клипа ключови думи.

Колкото повече клипове имате във вашия видео канал, толкова ще и нараства трафика който идва от него. Представете си, че например имате 200 клипа! В този случай вашия блог ще получава огромно количество трафик от youtube безплатно. Но за това ще трябва да се потрудите.

Искам да ви кажа, че от големината на трафика към вашия блог зависят вашите продажби и поръчките за вашите услуги. Но надявам се вие и сами разбирате това. Новаците блогери си мислят, че са създали блог и след месец този блог вече ще се посещава от хиляди хора за денонощие. Това няма да го бъде, освен ако не сте вълшебник или маг-чародей. Ще се наложи целенасочено да се работи над увеличаването на посещаемоста на на вашия блог.

Ще трябва редовно да пишете уникални и оптимизирани статии за вашия блог, които ще са интересни на хората. За всяка статия ще се налага задължително да се пише заглавие и ключови думи. Как да напишете оптимизирана статия прочетете в тази статия „Сайт оптимизация. Какви правила трябва да се спазват при писане на качествено съдържание 1“.

Аз съм създал този блог, за да живее много години и разчитам на дългосрочна перспектива за развитие. Това е важно. Искам моя блог да носи полза не само на хората, но и лично на мен. За мен отличния резултат – това е най-добрата мотивация. Но за това ще трябва да се потрудите. Новаците не виждайки сериозни резултати се отчайват до 3-6 месеца след като са започнали да развиват техния блог.

Не трябва да се отчайвате. 3-6 месеца за блог – това е много малко време и не е показател. Когато вашия блог стане на 2-3 години, едва тогава ще разберете цялата прелест на блогосферата. Вашия блог ще работи за вас в автоматичен режим – ще генерира безплатен трафик в достатъчно количество, за да правите продажби и поръчки. А до тогава просто редовно обновявайте вашия блог със нови статии. И се запасете със търпение.

Вие използвате ли youtube за реклама на вашия сайт или блог? Напишете в коментарите какъв е вашия опит.

Ако ви е харесала статията – споделете я в Twitter, Facebook и другите социални мрежи от бутоните под статията. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *