Как да изключите съобщенията за нови коментари в WordPress

Здравей, читателю! Искате ли да изключите съобщенията за нови коментари във вашият WordPress сайт? По подразбиране, WordPress съобщава на администратора на сайта когато има нов коментар. Ако скоро сте започнали да водите нов WordPress блог, тази възможност ще ви извести когато има написани нови коментари на които може да отговорите.

Но тези съобщения за нов коментар могат да бъдат и дразнещи когато блогът ви расте а със това и расте броя на тези съобщения на вашия имейл адрес. За щастие, има много лесен начин да забраните съобщенията от WordPress за нови коментари на вашия имейл адрес.

Как да спрете съобщенията за нови коментари във вашият WordPress сайт?

Първо, разбира се, трябва да влезете във вашия WordPress админ акаунт и да отидете на страница «Настройки» -> и след това на страница «Дискусия». Във тази страница се спуснете надолу до опция «Уведомяване на администратора когато», където ще видите тези две възможности:

  • Някой публикува коментар
  • Коментар е задържан за одобрение
По подразбира във WordPress съобщенията за нов коментар са включени.

Както може да видите на картинката от горе, съобщенията за нов коментар са позволени по подразбиране в WordPress.

За да изключите съобщенията за нови коментари, трябва да махнете чавките от тези две опции и след това да кликнете бутон «Запазване» който се намира най долу във страницата.

Как да изключите съобщенията за нови коментари в WordPress
Как да изключите съобщенията за нов коментар в WordPress

И това е всичко! Сега WordPress ще спре да изпраща на администратора и авторите на постове съобщения за нов коментар които са направени във вашият WordPress сайт.

За днес това е всичко от мен. Надявам се статията да ви е помогнала да научите как да изключите съобщенията за нови коментари направени във вашият WordPress сайт. Ако материала ви е харесал, може да го споделите във социалните мрежи със вашите приятели и познати. Всичко хубаво и успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *