Категория «Създаване на сайт»

Съвети как бързо да създадете свой сайт.

Как да изключите и редактирате старите статии със новия редактор Gutenberg

Здравей, читателю! След инсталиране на новата версия 5.0 на WordPress, вашите стари постове вече ще могат да се редактират във новия редактор на WordPress, Gutenberg. Може да редактирате всичко както преди във класическия блок.

Изменение на минималната версия на PHP за WordPress

wordpress за начинаещи

Здравей, читателю! На конференцията WordCamp US 2018 създателя и основен разработчик на WordPress Matt Mullenweg във своята реч на форума е обявил намерението си да промени минималната версия на PHP, която е необходима за сайтовете които работят със WordPress.

Бутоните за споделяне на социалната мрежа Google+ трябва да бъдат премахнати до началото на Март

Здравей, читателю! Наскоро Google информира притежателите на уеб сайтове, че е необходимо да премахнат бутона за споделяне на социалната мрежа Google+. След 7 март кода за бутона може да повлияе отрицателно на шаблона на уеб страниците.

Класически редактор в WordPress вместо новия Gutenberg

Здравей, читателю! Със излизането на новата пета версия на WordPress единственото ново нещо което получихме е абсолютно различния редактор на текст със кодово име Gutenberg, което е направо революционно изменение. Новия редактор на текст, е напълно различен от стария.

Как да качите SVG файл в WordPress

Здравей, читателю! По подразбиране WordPress ви позволява да качвате всички популярни формати за картинки, видео и аудио, но SVG графиката не е между тях. В тази статия ще ви покажа как лесно, бързо и сигурно да качвате SVG формат за графика в WordPress.