Създаваме собствен информационен бизнес в Интернет

информационен бизнес

Здравей, читателю на моя блог! Веднага ви казвам, че разговора ще бъде за интересния информационен бизнес в Интернет. В информационния бизнес има много голям потенциал! Може само 1 път да се създаде качествен аудио или видео курс, да се напише интересна книга и после да продавате всичко това до края на живота си. По темата информационен бизнес съм писал по-подробно в статия „Пари от инфобизнес.Как да печелите пари от продажба на информация”.

А сега хайде да поговорим подробно за създаването на ваш собствен информационен бизнес в Интернет, който може да стане за вас не само добър допълнителен източник на доход, но при правилен подход и действие може да стане и основен източник на доход! Приятно е да седите у дома с чаша ароматно кафе и да работите с компютъра! И да изкарвате повече пари, отколкото хората, които работят в офиси и заводи. И така, със какво да започнем?

За начало вие трябва да изберете тема за вашия информационен бизнес продукт. Мислите че това е сложно? Не е така. Какво може да правите? Да отглеждате зеленчуци? Отлично! Може да създадете курс за това как да се отглеждат зеленчуци. Занимавате се със спорт, музика, поправяте обувки, точите ножове, шиете, умеете да работите с PhotoShop, може да създавате сайтове? Отлично! Ето, че имате готови теми за вашия информационен продукт. А ако помислите добре, темите са стотици и хиляди.

Ако се затруднявате в избора на тема, вижте в Интернет какво е интересно и най-много се търси от хората. Може да го направите със помощта на Google AdWords. Просто напишете някаква дума или словосъчетание и ще видите колко хора търсят със тази ключова дума в Интернет всеки месец. По-подробно за тази тема съм написал в статия „Как да разберем кои ключови думи са най-популярни в търсачката на Google”.

Мислите, че е сложно да създадете страница на която ще продавате вашия информационен бизнес продукт? Не е сложно. Проста страница за продажби може да създадете със безплатния конструктор за сайтове ovo.bg. За този конструктор на сайтове съм писал в статия „Как да направя сайт безплатно. Как да създадем безплатно блог, форум или магазин”. Препоръчвам ви този безплатен конструктор на сайтове за тренировка, ако сте новак. Регистрирайте се и поработете с него, за да разберете основите за строежа на сайт. Това ще ви е полезно и ще ви трябва в бъдеще.

В Интернет има и безплатни курсове как да си направим сайт. Главното е – желание и вътрешна мотивация. Мотивация може да почерпите от тази статия „Интернет бизнес – мотивация и възможности за печалба от Интернет”. Разбира се, непременно ще трябва да си откриете електронни сметки в Интернет. Във своите електронни портмонета вие ще получавате парите за вашия информационен продукт и после тези пари ще може да ги преведете от Интернет във вашата банкова сметка. За начало се запознайте с PayPal и ePay.

Драги читатели, аз не мога в една статия да разкажа всичко за информационния бизнес… Затова ви съветвам да следите за нови статии във блога. Запазете този блог в Отметки, запишете се за RSS канала на блога. Ще станем приятели и ще печелим заедно. Ще ви разкажа всичко за бизнеса в Интернет. А целта на тази статия е просто да ви заинтересува и да ви обясни най-първите стъпки по създаване на собствен бизнес в Интернет. Ако искате спокойно да работите у дома с компютъра и при това да печелите добре от Интернет, то четете и посещавайте този блог! За сега това е всичко. Ще се срещнем в следващите публикации. Затова не ви казвам сбогом, а до чуване!

А вие имате ли собствен информационен бизнес? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *