Как да поправим грешка Syntax Error в WordPress

Здравей, читателю! Интернет е пълен със най различни съвети за поставяне на различни кодове и скриптове. Те са за тези които искат да опитат нови неща във техния сайт и за да научат повече за WordPress. За съжаление и при най малката грешка може да получите неработещ сайт, което е доста плашещо особено за начинаещите. Ако сте опитали нещо ново и сте получили грешка «Syntax error, unexpected…», не се панирайте.

Нито сте първия, нито сте последния със този проблем. В тази статия ще ви покажа, как да оправите тази често срещана грешка в WordPress.

Използвайте правилен синтаксис, за да избегнете грешките

Може да прочетете във тази статия как правилно се поставя код във файл function.php, което е основната причина за тази грешка. Грешка syntax error обикновено се причинява от малка, но решаваща грешка във кода. Липсваща запетая, или допълнителна скоба може да «счупи» целия скрипт, а със това и сайта.

Скоро поставяли ли сте някакъв код във вашия сайт? Да сте ъпдейтвали разширение? Тогава със сигурност ще знаете къде да търсите.

Поправка на грешка Syntax Error използвайки FTP

syntax error

За да поправите тази грешка вие трябва да редактирате кода който е предизвикал проблема. Може да го изтриете или да поправите кода. Често начинаещите изпадат в паника (както ми се е случвало и на мен ;), защото тази грешка прави сайта напълно недостъпен. Ако сте поставили кода като сте използвали вградения редактор във WordPress (Външен вид -> Редактиране), вие няма да може да влезете във вашия административен панел.

И така, как може да редактирате кода? Единствения начин е да използвате програма за FTP достъп до файла който сте редактирали в сайта. Въобще ви препоръчвам да сваляте файла който ще редактирате на вашия компютър и там да му правите промените (преди това може да го запазите на друго място, и ако има проблем, после лесно ще може да върнете стария файл!).

След като се свържете със вашия блог с FTP програмата, влезте в темата в която трябва да се редактира файла и го свалете на вашия компютър. Направете нужната редакция (изтрийте или поправете кода) и качете файла отново на вашия сървър. Ако не се сещате къде точно трябва да правите поправки, просто погледнете във надписа със грешката. Там ще видите написан пътя до файла (след сричката «in») и реда във този файл, където е грешката («on line»). Заредете отново вашия WordPress сайт, и той ще работи отново.

Надявам се тази статия да ви е помогнала да поправите грешка syntax error в WordPress. Ако имате въпроси, моля пишете в коментарите. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *