Плъгин за споделяне в социалните мрежи AddToAny Share Buttons за WordPress блог

плъгин за споделяне

Здравей, драги читатели на моя блог! За първи път за рекламата на блог съм писал във статия „Първи стъпки в рекламата на сайт – блог. Реклама на сайт“. И тогава споменах за забележителния плъгин за споделяне в социалните мрежи (допълнителен модул) за WordPress наречен AddToAny Share Buttons.

Веднага след като създадете вашия блог на WordPress, непременно свалете и инсталирайте този полезен, даже бих казал, жизненоважен плъгин във вашия блог. Самият плъгин може да свалите от този линк. Какво е предназначението на този плъгин? Дадения плъгин добавя във вашия блог бутони на най-популярните социални мрежи.

За какво е нужно това? За да може да споделяте кратки анонси на статиите от вашия блог със ползвателите в социалните мрежи. По просто казано, със помощта на плъгина AddToAny Share Buttons може да правите кроспостинг на вашите статии във най-популярните социални мрежи. Сега си представете, ако имате много приятели в такива популярни социални мрежи като Twitter или Facebook, веднага щом напишете статия, моментално ще може да споделите нейния анонс в тези социални мрежи.

Ако вашите приятели се интересуват от вашите новини, следят ви и ви четат, то те обезателно ще се запознаят с анонса на статията и ако информацията ги заинтересува, ще отидат във вашия блог, за да прочетат статията. По този начин вие още един път ще напомните за себе си и за вашия блог.

Бутоните за социалните мрежи имат вирусен ефект за рекламата на вашия блог. Освен, че вие сами със помощта на тези бутони ще публикувате анонси на вашите статии във вашите акаунти в социалните мрежи, но и посетителите на вашия блог идващи от търсачките ще правят същото. В този случай вие получавате двоен ефект. Анонсите на вашите постове, ако се харесат на читателите ви, могат да бъдат споделени (ретуитнати) верижно. Какво означава ретуит? Това означава, че моя туит (анонс на статията) човека вече публикува в своя акаунт. А той може да има повече читатели и приятели от мен.

По нататък вече неговите приятели могат да публикуват този туит, техните приятели и така нататък. Така новината се разпространява в Интернет от човек на човек по веригата. Така все повече и повече хора научават за тази статия. Това се нарича вирусен маркетинг. И първата стъпка към този маркетинг, са бутоните за социалните мрежи във вашия блог. Затова аз така настоятелно ви препоръчвам да инсталирате този плъгин за разпространение на вашите статии в социалните мрежи AddToAny Share Buttons на вашия блог.

След като инсталирате този плъгин за споделяне, може да избирате различни варианти, как ще изглеждат бутоните във вашия блог. Това са бутони със броячи, кръгли бутони, правоъгълни бутони, класически и мини бутони, вариантите са много. Изберете този вариант за социалните бутони който най-ви харесва. На картинката може да видите как изглежда този плъгин за споделяне в социалните мрежи след инсталация и активиране в админ панела на WordPress.

И така ние се запознахме със много необходим плъгин за споделяне за WordPress. Свалете го и задължително го инсталирайте на своя блог.

А вие инсталирали ли сте плъгин за споделяне в социалните мрежи във вашия блог?

Ако ви е харесала тази статия – споделете я в Twitter, Facebook или другите социални мрежи от бутоните под статията. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите, непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *