Снипетите в търсачката на Google станаха по-дълги

Здравейте, приятели и читатели на моя блог! Компанията гигант Google увеличи количеството на символите в мета описанието и заглавието в снипета който се появява в търсачката на Google. Причината за това изменение засега остава неизвестна.

Чуждите SEO експерти в отрасъла отбелязват, че Google е увеличил дължината на title (заглавието на статията) и meta описанието във снипетите които се показват при търсенето в Google. Сега дължината на заглавието на статията се състои от около 70 знака (преди това до 60 знака). Получава се, че title на материала е станал по-дълъг със една, две думи. Като при това конкретното значение зависи от използвания шрифт.

Мета описанието също е “пораснало”. Сега то достига в “ширина” до 100 символа. Преди това дължината му се колебаеше от 80 до 85 знака. Увеличението на дължината на заглавието и описанието е доста странно, защото Google постоянно се “бори” за съблюдаване на ограниченията на броя на използваните знаци за title и мета описание.

Google и сега продължава да “орязва” дължината на символите които се съдържат във снипета на статията. Вместо обикновения снипет, Google показва само два реда от описанието (до 160 символа). Като при това при показване във търсенето рядко, но все пак се срещат снипети от три реда с дължина до 280 знака.

Забравих да спомена за тези от вас които не знаят какво означава снипет, че повече информация по въпроса може да намерите в тази статия: “Как да рекламирате сайт? Увеличаваме посетителите със снипети”.

По мнение на seo експертите, удължаването на заглавието (title) и мета описанието ще позволи на уеб мастърите (при умело използване) да покажат на ползвателите повече информация за своя ресурс, за предлаганата стока или услуга. И всичко това може да увеличи броя на кликовете върху вашия снипет, а със това и посетителите във вашия сайт.

С това се разделям със вас, но не за дълго. Надявам се тази информация да помогне за по-доброто класиране на вашия сайт. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *