Категория «SEO оптимизация на сайт»

Полезна информация и съвети за SEO оптимизация на сайт.

Как да промените процента на компресия на JPEG изображенията в WordPress

seo оптимизация

Здравей, читателю! От време на време читателите се интересуват, защо качваните от тях изображения със висока резолюция и отлично качество във сайта изглеждат, меко казано, не като оригинала. Ще ви разкрия малка тайна: WordPress прави автоматична компресия на размера на изображенията които са със JPEG формат до 82% от оригинала за да се повиши производителността …

Поправете 85% от проблемите със достъпа на сайта със помощта на 5 прости стъпки

seo оптимизация

Здравей, читателю! Достъпа на сайта е много важен показател и процента на «чистите» сайтове е не повече от 3%. Повечето от грешките могат да се групират във няколко категории. Може да се отделят пет причини за лоша достъпност на сайта и които се срещат най често и най лесно могат да бъдат поправени. Текст със …

Ускоряваме зареждането на страниците – компресираме html кода със gzip

seo оптимизация

Здравей, читателю! В днешната статия ще ви разкажа за лесен начин, който ще ви позволи да компресирате html страниците със помощта на gzip, което ще увеличи драстично скоростта на зареждане на страниците.

Как да зададете минималното количество думи във нова статия за WordPress

seo оптимизация

Здравей, читателю! Ако развивате блог или сайт със помощта на WordPress, във който освен вас, пишат и други автори, то е възможно да зададете минималното количество думи във статията. Прекалено късите статии не са препоръчителни, като минимума който препоръчва Google е статията да съдържа не по малко от 300 думи!

Фотографии в постовете – защо да ги използвате и от къде да ги взимате

seo оптимизация

Здравей, читателю! Днес не може да си представим, че във поста няма да има фотографии. Вашите постове имат много по малка вероятност да бъдат забелязани от Twitter, Facebook и дори от Google, ако в тях няма нито едно изображение. Но защо да използвате картинки и от къде да ги взимате?