WordPress сигурност Архив

Как да смените префикса на базата данни на WordPress за по голяма сигурност

Здравей, читателю! Базата данни на WordPress е като мозък за целия сайт, защото всяка информация се записва там, което я прави главна мишена за хакерски атаки. За съжаление много хора забравят или не знаят как да сменят префикса на базата данни когато инсталират WordPress.

Проблема безопасност на WordPress блога

Здравей, читателю! Преди известно време чух разговора на трима притежатели на блогове и нямах представа, че хората толкова силно защитават своите блогове. Не знам, дали ще успея да възпроизведа цялата беседа за безопасност на WordPress, тъй като повечето време отделях за веселие, а не за запомняне на разговора, но ще се постарая!

.htaccess – изграждаме защита за нашия блог

Здравей, читателю! Файла .htaccess може да направи всичко, което поискате! От проста защита на файловете на сървъра, до създаването на черен списък със айпи адреси. .htaccess (hypertext access) е много мощен инструмент. От него зависи всичката работа на блога. Намира се във главната папка на блога, а понякога и във всяка папка, за управление на

Как да скриете e-mail адресите във сайта от спам ботове

Здравей, читателю! В днешната статия искам да ви разкажа как да се борите със така наречените спам ботове. Това са програми които сканират сайтове и търсят оставени e-mail адреси. Какво означава това и къде е проблема? Проблема е в това, че сайтовете са като база данни за спамерите.

Как да промените адреса на административния панел в WordPress

Здравей, читателю! Доста често ми задават въпроса: «Как да променя адреса за вход във административния панел на WordPress?». По подразбиране адреса за вход е еднакъв за всички, и изглежда по този начин: http://site.bg/wp-admin. Ако се стремите максимално да обезопасите вашия сайт от хакерски атаки, тази информация ще е много полезна за вас.