Променяме картинката в страницата за вход в WordPress

смяна на логото за вход в wordpress

Здравейте, приятели! В тази статия ще разберем как да променим картинката по подразбиране във страницата за вход в WordPress със наша картинка или лого.

Практически във всички системи за управление на съдържание (CMS) има специална страница за вход във администрацията (с логин и парола). По-модерните и функционални CMS позволяват да се променя външния вид и текста на тази страница. Някъде това се прави с помощта на базовите възможности на CMS системата, а при други със помощта на специални хакове или плъгини.

Целите на тези промени са няколко. Първо, разработчиците могат да добавят елементи на своя бренд, като лого на компанията или копирайт. Второ, притежателите на портали и голями проекти, където страницата за вход се използва не само от администраторите/редакторите, но и от ползватели, могат да пожелаят да го променят да бъде като дизайна на самия сайт.

И така, ето какво трябва да направите, за да смените картинката във страницата за вход във WordPress.

Първо създайте картинка със вашето лого и я запазете във формат PNG или изберете каквато картинка ви хареса. Качете картинката във папка images на вашата активна тема.

Второ, свалете файл functions.php намиращ се във папката със вашата активна тема и го отворете, например със Notepad++. На нов ред веднага след отварящия таг <?php поставете този код:

//Сменяме картинката във страницата за логин.
function custom_loginlogo() {
echo '<style type="text/css">
h1 a {background-image: url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/login_logo.png) !important; }
</style>';
}
add_action('login_head', 'custom_loginlogo');

промяна на картинката за админ вход

Запазете промените и качете редактирания файл functions.php на вашия сървър. Във кода login_logo.png – това е името на картинката, която сте създали и сте качили в папка images на вашата активна тема. Не забравяйте да промените в кода името и разширението на картинката, ако са различни от оригиналния код. Например, ако картинката ес разширение jpg, то кода се променя на login_logo.jpg и т.н.

Ето какво се получи след като направих двете стъпки:

смяна на картинката във страница за вход във wp

За днес, това е всичко, надявам се статията да ви бъде полезна и да може да смените картинката за вход в WordPress със вашето лого или друга картинка която изберете.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *