Как лесно и бързо да премахнете всичко излишно от header.php

Здравей, читателю на моя блог! Тази статия ще бъде много кратка, тъй като тя се явява като допълнение на тази предишна статия за ускоряване на WordPress блог. Напомням ви, че в нея ние ускорявахме работата на блога, премахвайки / изменяйки ръчно някой редове код в темата.

Търсейки в Интернет, аз намерих начин, който ще премахне целия излишен боклук от файла header.php за броени секунди!

Под боклук аз разбирам – излишните rss url линкове, версията на WordPress, различните начини за отдалечена публикация на постове (това едва ли ще ни трябва, а същевременно «изяжда» ценни ресурси). И така, да пристъпим към работа.

Разработчиците на теми за WordPress правят различни «подобрения» за може бързо да редактирате вашите теми. Или казано с други думи, грижат се за своите клиенти, ценят тяхното време.

Във тази статия ще разкажа за стандартна опция («подобрение»), която се подържа от абсолютно всички теми за WordPress. Всички описани манипулации се провеждат със файла functions.php на темата. Този файл се явява нещо като команден център. Във него е достатъчно да се напишат няколко команди, които след това автоматично ще се изпълняват от блога.

Сваляте файла на вашия компютър, например със FTP мениджъра FileZilla. Отваряте този файл и поставяте във самия му край, но преди последния знак «?>» следните редове код:

/* Премахваме всичко излишно от header.php */
remove_action( 'wp_head', 'feed_links_extra', 3 );
remove_action( 'wp_head', 'feed_links', 2 );
remove_action( 'wp_head', 'rsd_link' );
remove_action( 'wp_head', 'wlwmanifest_link' );
remove_action( 'wp_head', 'index_rel_link' );
remove_action( 'wp_head', 'parent_post_rel_link', 10, 0 );
remove_action( 'wp_head', 'start_post_rel_link', 10, 0 );
remove_action( 'wp_head', 'adjacent_posts_rel_link', 10, 0 );
remove_action( 'wp_head', 'wp_generator' );

Запазете промените и качете файла на вашия хостинг. И това е всичко, вече вашия файл header.php е изчистен от всичкия ненужен боклук.

header.php

За днес това е всичко. Ако имате въпроси може да ги зададете в коментарите под статията. Така и останалите посетители ще имат полза. Ако ви е харесал поста, може да го споделите със вашите приятели от социалните мрежи. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *