Как да включим показването на липсващите потребителски полета в WordPress

Здравей, читателю! Намирате ли опция потребителски полета във вашия WordPress? Ако отговора е не, това е лесно поправимо. Потребителските полета са допълнителна възможност която ви позволява да добавяте уникално съдържание във вашите постове и страници. В тази статия ще ви разкажа как да включите тази полезна възможност в WordPress.

Как да включим опция потребителски полета в WordPress?

Потребителските полета обикновено се свързват със постовете, страниците или със специални тип постове. Често ще срещнете в Интернет споменаването на термина потребителски полета във много статии за WordPress, но по подразбиране вие няма да видите тази опция във вашия сайт, особено ако сайта е нов.

В миналото тази възможност се е показвала по подразбиране във страницата за редакция на пост, но тъй като това е опция за напреднали, разработчиците на WordPress са решили по подразбиране тази възможност да бъде скрита след версия 3.1.

Но показването на тази възможност става само със два клика. Просто във страницата за редакция на пост кликнете бутона в горния десен ъгъл «Настройки на изгледа». Ще се отвори меню със няколко опции и след това поставете чавка във квадратчето до надпис «Потребителски полета».

потребителски полета

Ако не виждате такава опция във вашия сайт, то скролирайте надолу където ще забележите ново поле със име «Потребителски полета».

потребителски полета в wordpress

Тъй като WordPress помни вашия избор, той ще продължава да показва това поле винаги когато редактирате вашия пост. Може да използвате това поле да добавяте, редактирате и да триете потребителските полета.

Какво представляват потребителските полета и какво може да правите с тях?

По подразбиране, когато пишете нов пост, страница или каквото и да е съдържание, WordPress го запазва във две различни места. Първата част е основния текст който добавяте във полето за писане (Визуален редактор) и редакция на поста.

Втората част е информацията за специфичното съдържание. Например, заглавие, име на автора, дата, време и т.н. Тази информация в поста се нарича мета информация. Отделно от мета информацията по подразбиране, WordPress дава възможност да добавяте и запазвате допълнителна мета информация.

Разработчиците на WordPress използват потребителските полета за да съхраняват мета информация за вашите постове. Например, разширението Yoast SEO използва потребителските полета за да запазва SEO настройките за вашите постове.

потребителски полета на Yoast SEO

Освен да използват съществуващите потребителските полета за мета данни, разработчиците на разширения създават техни собствени полета за мета информация. Това прави много лесно добавянето на информация от потребителите на разширението.

Със това завършвам днешната статия от която научихме как лесно да включим потребителски полета в WordPress. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *