Пари от инфобизнес.Как да печелите пари от продажба на информация.

инфобизнес

Здравейте, драги читатели на моя блог! Веднага след появяването на компютъра, едно чевръсто момче със име Бил Гейтс съвместно със Пол Алън създава компанията Microsoft и което е най-важно, написва операционна система за компютъра. Сега той е най-богатия човек на планетата. Най-интересното е, че той само един път е създал продукт, като това е продукт на интелектуален труд, който после само го е усъвършенствал и го е продавал много пъти, дълго време.

Такива предприемчиви хора като него започнали да създават за тези компютри други платени интелектуални продукти – програми и игри. От програмите най-търсени и нужни се оказали антивирусните програми. А игрите сега се правят за всеки вкус, те даже са разделени на жанрове. И всичките тези хора постоянно и добре печелят от своите продукти, усъвършенстват старите си продукти или правят нови. Писателите много приличат на тези интелектуални бизнесмени.

Те могат 1 път да напишат книга и после да я издават през целия си живот, веднага след като се изкупи поредния тираж. Могат да напишат продължение на тази книга или да издават цяла поредица от книги. И тук драги читатели се приближаваме към разбирането за инфо бизнес. По друг начин казано – информационен бизнес. И за всичко което написах по горе е взаимосвързано. Сега може би ще ме попитате, как може да се печели от Интернет?

Във какво се състои смисъла и прелестта на инфо бизнеса? Както ви казах по-горе, инфобизнес е информационен продукт създаден със интелектуален труд. Смисъла на инфобизнеса, е че всеки човек нещо знае и умее, всеки притежава определен опит. Всичките ви знания може да запишете във вид на книга, аудио или видео информация.
Написвате 1 път, а после може да продавате този продукт неограничено количество пъти и за неограничено време. Ето в това е цялата прелест на Инфобизнес. Както писателите продават своите книги, както програмистите продават своите програми и игри, така и вие можете да продавате своя информационен продукт.

Не разбирам тези хора, които се отнасят към темата инфобизнес със ирония и скептицизъм. Когато те купуват някакъв безсмислен любовен роман, където всичко е абсолютна измислица, четат този роман, но след това не казват, че писането е безсмислено занимание. Просто ни е в кръвта да гледаме на всичко ново и непознато с недоверие и да критикуваме всичко ново.
Все още много хора не са готови да приемат идеята за инфобизнес. Ще минат години, преди хората да започнат да се отнасят към инфобизнеса толерантно. Да се създаде информационен продукт – това също е труд. И много често такъв информационен продукт е много по-ценен от любовния роман.

А колко може да се печели от Инфобизнес, ще попитате вие?

В Интернет съществуват хора, които печелят десетки милиони всеки месец от продажба на информация. Ето ви една истинска история. Едно момиче в САЩ написва малка книга и е продава само за 1$ на бройка. Мислите че това е много малко? Да, съгласен съм, че себестойността на книгата е малка. Но книгата толкова се харесала на хората и те я купували в такива количества, че скоро това момиче станала милионерка.

А сега помислете върху това, вие какво знаете и умеете? Може би тези знания трябва да ги опаковате в информационен продукт и да го продавате? При това може да го продавате през целия си живот. Да го усъвършенствате, да го преиздавате и да го продавате отново. И този процес може да е безкраен. Ето колко интересен и вълнуващ е инфобизнеса! Мисля, че частично ви отговорих на въпроса – как да печеля от Интернет?

Ако ви е харесала статията – споделете я в Twitter, Facebook. Ако имате въпроси задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *