Как да направите пагинация на коментарите в WordPress

Здравей, читателю! Забелязали ли сте, че пост със много коментари в него, се зарежда много по бавно от друг пост, който има малко или няма коментари? Тъй като най коментираните ви страници обикновено са и най популярни, със сигурност бихте искали те да се зареждат бързо. В тази статия ще ви покажа как да направите пагинация (от англ. език:  разделяне и номериране на страници) на коментарите в WordPress за да ускорите зареждането на вашата страница.

Как лесно и бързо да направите пагинация на коментарите в WordPress?

Първо влезте във вашия админ акаунт в WordPress и отидете във «Настройки» и след това във «Коментари».

Как да направите пагинация на коментарите в WordPress

Във отворилата се страница със настройки на WordPress в поле «Други настройки за коментари» сложете чавка във празното квадратче до надпис «Разделяне на коментарите на страници с по…». Изберете броя на коментарите които искате да се показват на всяка страница и как искате да се показват. След това натиснете бутона «Запазване», за да запазите промените във настройките.

pagination

След това в зависимост от вашата тема и стиловете за оформление които използва, ще видите или пагинация със цифри или със надпис Предишна / Следваща.

Във Интернет даже съм чел, че при някой който има много коментари във страницата, може да получи напълно бяла страница, във която не се изписва никаква информация къде е проблема. А обикновено проблема е във недостига на памет която е необходима на WordPress да показва коректно страницата.

Дори и да не се появи този проблем, пак остава бавното зареждане на поста поради многото коментари които трябва да се зареждат във страницата. Затова ви препоръчвам така или иначе да направите тези настройки.

И това е всичко, както виждате е много лесно. Така се прави пагинация на коментарите в WordPress. Надявам се статията да е била полезна за вас. Ако имате въпроси или нещо не ви е ясно, може да зададете вашия въпрос във коментарите. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *