Оптимизация на сайт с черно SEO. Spam, Spamdexing, Code swapping, Cloaking, Doorway

черно seo

Здравейте, драги читатели на моя блог. Този път ще поговорим за черно seo оптимизация на сайт. Ще разберем какво е spam, spamdexing, code swapping, cloaking и doorway. Някой уебмастъри използват черни начини за излизане на техните сайтове, форуми и блогове на първите места в търсачките, като не се замислят за отрицателните последствия от използването им. В тази статия ще разгледаме главните достойнства и недостатъци от използване на черно SEO. И така, да започнем.

Спам (spam). Това е масово и автоматично изпращане на анонимни електронни писма. В законодателствата на редица страни за такъв род дейност има наказателна отговорност. Освен това, прекалено честото използване на спам може силно да развали вашия имидж и този на сайта ви.

Спамдексинг (Spamdexing ) – В продължение на темата за черно SEO оптимизация на сайт, няма как да не споменем spamdexing. При него се използват начини, които лъжат търсачките за да се подобрят позициите на сайта в резултатите на търсенето в Google.

Основните начини на spamdexing:

  1. Разполагане в страницата на огромно количество ключови думи, които не са свързани със темата на статията;
  2. Разполагане в сайта на съдържание, което е невидимо за посетителя;
  3. Суопинг (Code swapping) – прекалена оптимизация на страница от сайта, целящо подобрение в позицията и в търсенето в Google;
  4. Клоакинг (Cloaking) – Този способ за черно SEO се състои в предоставяне на посетителите и търсачките на различна информация. За реализиране на клоакинг се създават два варианта на страницата: един за роботите на търсачките, друг – за посетителите. Клоакинга наподобява От друга страна, клоакинга – е много по-трудоемък начин от използването на doorway, защото за използването му се изискват не само навици за програмиране и знание на методите за SEO оптимизация, но и база данни с ip адреси и имената на роботите на търсачките.
  5. Doorway – Това е вид спам, уеб страница, която е специално оптимизирана към един или няколко ключови въпроси с цел попадането и на първите места в търсенето със тези ключови думи и последващо препращане на посетителите на друг сайт или страница. Понякога doorway се нарича и цял уеб сайт, състоящ се от такива страници.

Като правило, съдържанието на doorway страницата не представлява никаква информационна ценност за посетителите, и винаги съдържа линк или автоматично пренасочва (редирект, автоматично се зарежда друга страница) на някаква целева страница или сайт, рекламиран със използване на такива doorway.

Изброените начини за непозволена SEO оптимизация могат за известно време да гарантират на вашия сайт добри позиции в търсенето, но има голяма вероятност сайта да получи наказание от Google. Което е просто неизбежно, просто е въпрос на време!

Увеличаване на PR (PageRank) на уеб сайта:

PageRank на сайта – това е оценка за авторитет (важност) на сайта в Интернет, свързана със линковете към сайта. Колкото са повече сайтовете които имат линк към вашия сайт и колкото е по-голям техния авторитет (PageRank), толкова ще е и по голям PageRank на вашия сайт.

Важността на сайта може изкуствено да се повиши с помощта на разполагане на голямо количество линкове от други сайтове.
На определени сайтове, за не голяма сума, може да купите специални програми или скриптове, които правят автоматичен обмен на линкове.

Този начин, както и други способи за черно SEO, определено не могат да се нарекат етични. Защото индекса за важност (PageRank) на сайт, отразява нивото на доверие на посетителите към сайта, а с изкуственото му увеличаване, вие увеличавате позициите на вашия сайт, за сметка на по-достойни сайтове. По тази причина такава политика активно се пресича от Google и останалите търсачки.

А вие какво мислите за начините за оптимизация на сайт с черно SEO? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в Twitter и Facebook. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *