Как да зададете минималното количество думи във нова статия за WordPress

Здравей, читателю! Ако развивате блог или сайт със помощта на WordPress, във който освен вас, пишат и други автори, то е възможно да зададете минималното количество думи във статията. Прекалено късите статии не са препоръчителни, като минимума който препоръчва Google е статията да съдържа не по малко от 300 думи!

В тази статия ще ви покажа малък код, със помощта на който лесно да зададете минималният брой думи, който трябва да съдържа всяка нова статия. Ако някой се опита да публикува пост със по малък брой думи, то той ще види страница със надпис за грешка, която му казва, че са написани прекалено малко думи.

задаване на минималното количество думи във статия в WordPress

Как да зададете минималното количество думи във нова статия за WordPress?

Всичко което трябва да направите е да добавите този малък код във вашият файл functions.php или във вашето собствено разширение:

Във този пример е поставено ограничение от 300 думи, което е приблизително 1500 символа, както и изисква Google.

function minimum_words( $content ){
    global $post;

    $content = $post->post_content;

    if ( str_word_count($content) < 300 ) // минимум 300 думи (примерно 1500 символа)

    wp_die( 'Грешка: текста на вашата статия съдържа малко думи (по малко от 300). Допишете статията, като просто натиснете бутон Backspace на клавиатурата или се върнете назад в браузъра. Извинете за неудобството!' );
}
add_action( 'publish_post', 'minimum_words' );

 

По добре е такава проверка да се прави не със PHP код, а със JavaScript код, защото след натискане на бутон «Публикуване» ползвателя няма да се прехвърля на страницата със грешка, а грешката ще се показва като JavaScript съобщение. Защото ако автора бъде прехвърлен на друга страница, то когато се върне обратно, той може да изгуби текста, който вече е написан. Въпреки, че това не е голям проблем, защото във WordPress има функция за автоматично запазване на статиите.

Ако някой знае как това може да се постигне със помощта на JavaScript код, може да напише в коментарите. На мен, а и на останалите читатели ще бъде интересно да научим нещо ново.

За днес това е всичко от мен. Статията излезе къса, но все пак съдържа не по малко от препоръчителните 300 думи. 😉

Ако ви е харесала статията и тя е била полезна за вас, може да я споделите със вашите приятели и познати. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *