Защо не трябва да използвате ключова дума повече от един път

Здравей, читателю! Вашата ключова дума е дума или словосъчетание от думи със които искате да се класира страницата във търсачките. Може да се изкушите да използвате една и съща ключова дума във много статии, но не би трябвало да го правите. Във тази статия ще ви обясня защо.

Не се конкурирайте със вашите собствени статии

Главната причина е, че няма нужда да се конкурирате със себе си за позиция в Google. Сайта ви трябва да е доста авторитетен, за да класирате във топ 10 две статии със едни и същи ключови думи. Никога не използвайте една ключова дума повече от един път, а напишете друга статия със друг вариант на ключовата дума.

защо не трябва да използвате една и съща ключова дума повече от един път

Класиране на вашата най желана ключова дума

Представете си, че започвате сайт за продажба на дрехи за кучета. Най вероятно бихте искали да се класирате в Google със ключова дума «дрехи за кучета», но ако сега започвате, това ще е много трудно защото тази дума е високо конкурентна. Оптимизирането на всичките ви статии за «дрехи за кучета» не е правилната стратегия. И така какво трябва да направите?

Вашата най ценна дума е «дрехи за кучета», тя ще е «главната» ви ключова дума, защото е трудно да се класирате на първите места в Google със нея. Трябва да напишете страхотна, дълга статия за кучешките дрехи и да я оптимизирате за дума «дрехи за кучета», това ще е главната ви статия която ще искате да класирате във топ 10 на Google.

Подобрете структурата на сайта

Трябва да напишете много постове, като всеки от тях да покрива различен аспект на вашата «главна» ключова/ключови думи, тоест да използвате синоними. Може да напишете статии и да ги оптимизирате за ключови думи като например – «дрехи за малки кучета», «дрехи за едри кучета» и т.н. И ако сложите линкове във тези статии към вашата главна статия със «главната» ви ключова дума, то така ще покажете на Google, коя от вашите статии е най важна, като това ще и помогне да се класира добре. Същевременно ще привличате трафик към останалите страници.

Трябва ли да използвам ключова дума повече от веднъж?

Освен ако сайта ви е със висока репутация и вече е класиран добре за дадената ключова дума, НИКОГА не би трябвало да използвате тази ключова/ключови думи повече от един път. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *