Най-добрите 8 безплатни разширения за подобни постове за WordPress

Здравейте, приятели! Разширенията за показване на подобни постове помагат да се показва на посетителите статии със подобна тематика във вашия сайт. Такива разширения карат посетителите да се задържат повече време на вашия ресурс, което както знаете е много важен показател за Google.

Освен, че показват подобни постове, тези разширения помагат да вдъхнете живот на старите ви статии, погребани в архивите и така хората започват да ги посещават отново.

За WordPress съществуват много различни разширения за показване на подобни статии. В този пост ще ви разкажа за най-добрите 8 сред безплатните, което надявам се ще ви помогне да направите правилния избор за вашия сайт.

Yet Another Related Post Plugin (YARPP)

YARPP е едно от най-популярните разширения за показване на подобни постове. Използва напреднал и универсален алгоритъм, за да определи точно кои постове са на подобна тема. Алгоритъма работи със основния текст, таговете, заглавието на поста и категориите.

Освен това, заедно с разширението получавате система от шаблони, с които може да избирате как да изглеждат подобните постове във вашия сайт. Разширението също така работи със страниците и типовете постове, което го прави още по-гъвкав.

При работа със голями сайтове YARPP може да употребява доста големи ресурси. Професионалната версия решава този проблем като пренася тежките изчисления на своите сървъри. Ако вземем предвид съвместимостта, YARPP не е толкова гъвкав, като останалите разширения.

Yuzo Related Post

Това разширение се счита за едно от най-бързите и популярни в този сегмент. Притежава много функции и подържа всички типове съдържание – постове, страници и типове постове. Прост е за работа и настройка и притежава много възможности. Може просто да изберете стилове, да настроите текста, кеша, рисунките за фон, брояча на посещенията и т.н. Yuzo Related Post е много бърз, но и „тежи“ повече от някой от другите разширенията във тази статия.

Contextual Related Posts

Разширението има много проста страница за настройки, шорткодове за лесно показване на подобните постове, а също поддържа предварително показване на картинките, което подобрява визуалната привлекателност.

Освен, че генерира подобни постове според заглавието на статията, разширението сканира и основния текст, което води до по-точен избор.

За съжаление, разширението не поддържа шаблони за показване на изображения от поста. И това разширение сериозно използва базата данни.

Inline Related Posts

Това разширение автоматично помага да се показват подобни постове във самата статия, а не под нея, както е във повечето разширения от този тип.

Разширението е лесно за настройка и може да поставите показването на подобни записи където и да е във текста на статията. Това със сигурност ще повиши посещаемостта на страниците на вашия сайт, тъй като разширението поставя подобните статии на тези места, където посетителя със най-голяма вероятност може да кликне върху линка.

Все пак помнете, че някой подбни постове е по-добре да се разполагат под статията, а това разширение не притежава такава възможност.

Jetpack – by WordPress.com

Jetpack e един от най-мощните и популярни разширения за WordPress. Подържа много функции, като модула за подобни постове е само един от тях. Прост е за работа и настройки. След като направите настройките, подобните статии се показват във вид на списък със линкове или със привлекателни картинки.

Related Posts for WordPress

Разширението е леко, бързо и употребява по-малко ресурси. Използва кеширане за показване на подобни постове и повече е съсредоточен върху производителността.

Може да ибирате подобните постове да се показват със списък от линкове или картинки. Разширението няма да забави вашия сайт, защото използва свой собствен кеш и изпълнява тежката работа във панела на администратора.

Ако ви трябва просто разширение със не много функции, то това разширение е може би най-добрия избор.

Shareaholic

Настройките са относително прости и може да настроите дизайна на подобните постове според външния вид на вашия сайт. Разширението може да се използва и за монетизация, като получавате допълнителен доход от реклама във съдържанието на статията ви.

WordPress Related Posts

Разширението автоматично добавя подобни постове във края на статията и в сравнение със останалите, предлага уникален и елегантен дизайн. Ако имате нужда от повече, разширението разполага и със други страхотни настройки.

Имате възможност ръчно да изберете подобните статии за всяка страница или да оставите да ги избере разширението.

Обобщение

В тази статия ви расказах за най-добрите 8 безплатни разширения показващи подобни постове във WordPress. Ако знаете за някакви други добри разширения, които ги няма във статията, ще се радвам да го споделите в коментарите. Успех. 🙂

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *