Настройка на постоянните връзки в WordPress. Плъгин CyrToLat

постоянните връзки

Здравейте, драги читатели на моя блог! Този път разговора ще е за оптимизация на вашия WordPress блог и по специално за постоянните връзки в WordPress. Обикновено по подразбиране връзките на постовете в WordPress не съдържат в себе си каквато и да е осмислена информация. Отначало, по подразбиране, връзките на вашите постове ще изглеждат така – http://ptcpari.com/2015/07/17/p=159 или нещо подобно.

Такава абревиатура в адреса на страницата е съвършено неразбираема за читателите и не съдържа в себе си никакъв смисъл. И най-лошото е, че такава връзка не съдържа ключови думи в нея. Но това лесно може да бъде поправено.

Първо трябва да свалите и да инсталирате на вашия блог плъгин Cyr-To-Lat. Този плъгин конвертира URL линковете във вашия блог от кирилица на латиница. Аз считам Cyr-To-Lat за един от абсолютно задължителните плъгини, който трябва да присъства във всеки WordPress блог. Може да свалите плъгина от този линк. След като свалите и инсталирате Cyr-To-Lat във вашия WordPress блог (след това не са нужни никакви настройки, плъгина започва веднага да работи.

След като го свалите, го разархивирайте с WinRAR и файла page_htm.php го качете в папка /wp-content/plugins на вашия блог. След това влезте в Разширения -> Инсталирани и го активирайте. Обърнете внимание върху това, как изглеждат постоянните връзки в моя блог, това е най-оптималния вариант не само за посетителите, но и за търсачките. След това може да настроите адресите на връзките във вашия WordPress блог. Влезте във панела за управление и кликнете Настройки -> Постоянни връзки. Ще видите екран като този на снимката долу.

постоянни линкове в wordpress

Изберете параметър Различна структура и напишете в празното поле /%postname%.html

След това не забравяйте да запазите направените промени. Вече няма да има никакви неясни символи в URL адресите на страниците! На такива адреси на страниците добре реагират не само ползвателите, но и търсачките. Това също ще ви помогне за оптимизацията на вашия блог. Защото в URL адреса на страницата се съдържат ключови думи от самата статия и те са разбираеми от човека. Страниците на вашия WordPress блог със оптимизирани URL адреси, могат да достигнат по-високи позиции в търсачките и следователно да привлекат на вашия блог повече посетители.

Вие настроили ли сте постоянните връзки във вашия сайт? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала тази статия – споделете я в Twitter, Facebook и другите социални мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *