Начини за доставка от AliExpress

Начините за доставка от AliExpress на стоки от Китай са десетки. В тази статия реших да напиша за най популярните начини за доставка на стоки от AliExpress. Надявам се статията да ви помогне да изберете най подходящия начин за доставка.

Доставка от AliExpress със пощата на Китай

Това е един от най популярните начини за доставка от AliExpress, който се предлага във повечето случаи. Ако изберете начин за доставка AliExpress Standard Shipping, то най вероятно поръчката ви ще бъде изпратена именно със пощата на Китай.

И така, доставка със пощата на Китай може да се раздели на три типа:

 1. China Post Ordinary Small Packet Plus – малки пакети които се проследяват само до пристигането им във страната, до летището. След това във България вече няма да можете да следите придвижването на пакета, така че просто чакайте съобщение от български пощи. Проследяващия номер започва със
 2. China Post Registered Air Mail – пакети до два килограма, като това е един от най честите начини за доставка. Срока за доставка е 23-45 дена. Този вид доставка може да се следи вече и във България. Проследяващия номер започва със RY, RM. Може да проследявате вашите пратки на сайта 17track.net.
 3. China Post Registered Air Parcel – за по големи доставки, до 20 килограма.

Доставка от AliExpress със пощите на други азиатски страни

Най популярните страни са:

 1. Поща на Хонконг – проследяващия номер завършва със
 2. Поща на Сингапур – проследяващия номер завършва със

Доставка със пощите на европейски страни

 1. Swiss Post – поща на Швейцария, надеждна и бърза. Доставка 2-4 седмици.
 2. Sweden Post – поща на Швеция – същите условия като горната.
 3. Finland Post – поща на Финландия. Сигурна и бърза доставка за 2-4 седмици. Проследяващия номер завършва със
 4. PostNL – поща на Холандия. Една от най надеждните и бързи пощенски служби.

Доставка със куриерски компании

EMS (Express Mail Service), ускорена доставка. В повечето случаи е доста скъпо, затова го избирайте за скъпи стоки, които искате да получите бързо. Избирайки този начин за доставка получавате:

 • Надеждна и качествена доставка.
 • Скорост – от 14 до 31 дена. Обикновено е много по бързо.
 • Проследяване по целия маршрут.

Ако тежестта на вашата поръчка не е по голяма от позволената, няма да имате проблеми със митницата.

DHL – немска логистична компания, славеща се със невероятна бързина на доставките по целия свят. Не е евтино, но доставката е за 2-5 дни, тоест доста оперативно. Този начин за доставка е подходящ за бизнесмени.

начини за доставка от aliexpress със курирерски фирми

Начин за доставка Seller’s Shipping Method

Тук продавача сам решава как да ви изпрати стоката.

Начин за доставка AliExpress Standard Shipping

AliExpress решава по какъв начин ще ви доставят стоката. Обикновено се избира варианта China Post, разбира се има и други варианти, например поща на Сингапур.

Също има вариант AliExpress Premium Shipping, който обикновено е платен. Стоката ще бъде изпратена със по бърз и надежден начин.

Както виждате, има доста начини за доставка. Тук съм посочил само най често срещаните и тези със които са използвани за моите доставки. Ако имате със какво да допълните тази информация, ще се радвам да видя вашите коментари. А и така това ще бъде полезно за всички.