Плагиатство или кражба на текст от блога ви-методи за защита

плагиатство

Здравей, драги читателю! Днес ще поговорим за такъв болезнен проблем за притежателите на сайтове и блогове в интернет, като кражбата на текст или плагиатство. Плагиатството – това си е обикновена кражба на интелектуален труд, в частност на съдържание (статии). В тази статия ще ви разкажа за съществуващите методи за защита от кражба на текст.

Че се крадат статии от други сайтове в Интернет, това е общоизвестен факт. Много е обидно за даден блогер, когато той е написал дадена статия, за която е отделил 2-3 часа, споделил е някаква уникална информация и някой без каквито и да е угризения на съвестта краде тази статия. Как да се борите със това срамно поведение, какви методи за защита от кражба на текст съществуват?

Плагиатство и методи за защита

За първия метод съм написал във статията „Вътрешна оптимизация на блог – защита от копиране на текстове“. Именно оптимизацията на вътрешните линкове на блога частично помага за избягване на прякото копиране (плагиатство) на статиите от вашия блог. Колкото са повече линковете във вашата статия водещи към други страници във вашия блог, толкова е и по-малко желанието на крадеца да краде такава статия. Нали ще се наложи тя да бъде почистена от тези линкове, а този който се занимава със плагиатство, търси само леките пътища.

Крадците на съдържание (на чуждия труд) ги мързи да използват гънките на собствения си мозък и да печатат тонове текст. Такива крадци са обикновени авантаджии и в реалния живот. Те не са в състояние да създадат нещо ценно за хората. И просто паразитират на чужд гръб. Затова за тях линковете към другите страници на блога в статиите са като бодлива тел. Много от тях се плашат от това, че ще се наложи да се чистят статиите от вътрешните линкове. И така, със първия метод за защита от кражба на съдържание всичко ни е ясно. Продължаваме нататък.

Втория много добър метод, е да получавате известия от Google Сигнали (трябва да имате регистриран Google акаунт, за да използвате този ресурс) на и-мейл, за поява на името на вашия сайт, заглавие на статия във друг сайт. Също така може да използвате търсачката на Google или друга и да потърсите част от вашия текст, като реди това сложите текста който ще търсите в кавички. Може да използвате сайта copyscape.com, който следи за неоторизираната появата на вашето съдържание във други сайтове. Съществуват и много платени сайтове които наблюдават никой да не краде вашите уникални текстове.

Това е което исках да ви разкажа в тази статия. Ако искате да започнете да печелите пари от Интернет и не знаете със какво да започнете, прочетете статиите в моя блог. Аз на моите страници споделям само способи за печалба в Интернет които носят сигурни доходи. Е, ще привършвам и ви благодаря, че бяхте с мен тези минути!

Ако ви е харесала тази статия – споделете я в Twitter, Facebook и други социални мрежи от иконките във края на статията. Ако имате въпроси може да ги зададете в коментарите, непременно ще отговоря на всички.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *