Ключови думи – подготовка на сайта за неговото развитие и реклама

ключови думи

Здравей, драги читателю! Този път ще поговорим пак върху актуална тема за всеки уебмастър. Как да организирате рекламата и развитието на собствения сайт или блог, какъв алгоритъм да използвате, за да достигнете успеха? Особено е сложно да се отговори на начинаещите оптимизатори, които са започнали отскоро да планират и разработват стратегия.

Точен, ясен и определен алгоритъм не съществува, тъй като всеки мрежов проект има собствен вътрешен потенциал и се отличава с индивидуални особености, затова е сложно да се прогнозира резултата, ако преди това не е изучена вътрешната структура на сайта. За постигане на поставените задачи, на оптимизатора му предстои да подготви страниците на сайта за реклама и да състави подробна инструкция за действие.

И така, с какво все пак започва рекламата и развитието на сайт?

  1. Определяне на целите и съставяне на подробен план.

Разбира се, когато става дума за развитието на сайта, безусловно, всеки притежател на сайт иска да достигне първите позиции в Google, стреми се към това, сайта да се посещава, да е популярен и конкурентоспособен. По този начин, след като целите са поставени и изхождайки от това, се съставя подробна инструкция на вашите действия, включвайки тактика и задействаните начини за реклама и развитие.

  1. Изучаваме семантиката и проверяваме грамотността на избора, анализираме ключовите думи.

Преди да започнете рекламирането на сайта внимателно изучете вътрешната структура за наличие на грешки, иначе най-малките неточности могат да доведат до това, че някой страници или целия сайт може просто да не мине индексацията. И тогава всичко ще се наложи да се преправя, да се търсят грешки и да се прави комплексна проверка.

Трябва да се започва със семантичното ядро, в предварителния етап трябва да се провери, колко грамотно са подчертани и отбелязани ключовите думи и словосъчетания. Да се изучи честотата и правилното им разположение в статиите съгласно тематиката на блога.

Трябва да се стараете най-търсените думи да включвате в целевите и основните страници на сайта. По-малко популярните ключови думи трябва грамотно да се разположат в допълнителните информационни документи и статии.

  1. Оптимизация на информационния материал.

Пренасищане със ключови думи и въпроси, несъответствие на семантиката на съдържанието, на заглавията, на линковете, дребния шрифт, прекалено тъмния фон, всички тези фактори като цяло действат отрицателно за развитието на сайта. Затова трябва много внимателно да се отнесете към това, в заглавията, описанието, в линковете, в информационния материал да присъстват ключовите думи, по които се планира развитието на сайта.

На пръв поглед всичко е много просто, главното е да изпълните и проверите всичко последователно. Само тогава може гарантирано да се твърди, че сайта е напълно готов за индексация и по-нататъшно развитие.

А вие оптимизирали ли сте материала и ключовите думи във вашия сайт? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я с приятелите ви в социалните мрежи със бутоните под статията. Ако имате въпроси, пишете в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *