Какво означава seo термина doorway

doorway

Здравей, драги читателю! В тази статия ще поговорим за един от начините за черна seo оптимизация на сайт с който се борят постоянно всички търсачки, тоест за така наречените doorway сайтове. В предишна моя статия „Оптимизация на сайт с черно SEO. Spam, Spamdexing, Code swapping, Cloaking, Doorway“ съм описал и други непозволени начини за seo оптимизация на сайт. Препоръчвам ви да прочетете и тази предишна статия.

И така, doorway – преведено от английски език означава вход, портал, в преносен смисъл – път. В Интернет това означава сайт, който специално се оптимизира под определена ключова дума и основната му цел е да попадне във топ резултатите на търсачките и този трафик (посетители) да бъде отправен (пренасочен) на друг сайт.

Като правило, този вид сайтове не представляват никаква ценност за посетителите, те единствено служат за събиране на трафик (посещения) от търсачките, който след това се препращат към други сайтове.

Doorway влиза в така наречената черна оптимизация на сайтове, или както е известен на запад като Black Hat SEO.

Практически всеки doorway сайт нарушава всички правила на търсачките. Те съдържат текст, който много плътно е наситен със ключови думи, и заради това и други фактори такъв сайт се придвижва в топ резултатите на търсачките.

Търсачките като Google, Bing и Яндекс постоянно се борят със такива сайтове и постоянно усъвършенстват филтрите си, за да могат максимално бързо да отстраняват такива сайтове от индекса които пречат на нормалните.

Колко време живее doorway сайта?

Обикновено срока на живот на такива сайтове е много малък, той може да бъде от 1 час до две седмици, което е много рядко. Главната задача е да се привлекат посетители от търсачките и да се спечелят пари от тях.

Днес все по-малко хора се занимават със създаване на такива сайтове, защото рано или късно разбират, че не с измама, а със мислене, анализиране, експериментиране, рискуване и работа се създават дълготрайни и печеливши резултати. Да не говорим, че няма никаква стабилност, защото търсачките постоянно и със всички възможни средства се стремят да затворят всички пробойни и пукнатини в тяхната работа.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *