Какво е VoIP и трябва ли ви за вашият бизнес уебсайт

Здравей, читателю! Смятате да използвате VoIP но не сте сигурни дали вашия бизнес има нужда от него? VoIP е компютърен термин който се използва за означаване на услуга за телефония през Интернет. Тя ви дава възможност да използвате напреднала технология за обаждания със помощта на софтуер за вашия компютър и/или телефон.

Това е перфектно решение за бизнес телефон за малък бизнес. В тази статия ще ви обясня какво е VoIP и какви ползи получавате за вашия WordPress бизнес сайт.

Какво е VoIP?

Voice over IP е термин който се използва за описване на Интернет телефония. За разлика от традиционните телефони които използват кабели, тази услуга използва Интернет за получаване и правене на обаждания.

VoIP Voice over IP

Предимства от използването на VoIP

Ще изброя само някой от предимствата:

  • Може да получавате обаждания със помощта на компютър, VoIP телефони и дори и от мобилни телефони.
  • Може да споделяте един номер със няколко служителя.
  • Лесно следите времето за обаждане и общото използване.
  • Повечето подобни услуги предлагат пренасочване на обаждане, име на звънящия, изчакване на обаждане и други.
  • Може да използвате един номер навсякъде където поискате.
  • Получавате бизнес телефонен номер, затова не се налага да давате личния си номер на клиентите.
  • По евтини местни и дори международни обаждания.

Услугата предлага гъвкавост и свобода, но също и известни предизвикателства ако не изберете правилния доставчик.

Например, качеството на обажданията варира според Интернет връзката и доставчика който използвате. За разлика от традиционните телефони, вие губите VoIP връзката при прекъсване на Интернет, но това не би трябвало да е голям проблем за повечето малки бизнес сайтове.

Има ли нужда вашия бизнес от VoIP телефония?

Всеки бизнес дава начини за връзка със клиентите което изгражда доверие и може драстично да увеличи вашите печалби. Когато стартирате сайт, вие добавяте форма за контакт, защото това прави по лесно връзката на потребителите със вас.

В зависимост от бизнеса, понякога потребителите може да предпочитат по бърз и спешен начин за връзка със вас. Затова много бизнеси предлагат чат на живо или телефонни номера във сайта. Предлагайки на потребителите повече от един начин за връзка, може да увеличи драстично задоволството на клиентите, и като резултат да получите повече продажби.

Дали управлявате онлайн магазин за продажба на стоки или бизнес уеб сайт за да продавате услуги, ако използвате тази услуга, тя ще помогне за растежа на вашия бизнес без да влагате големи средства.

Посетителите лесно могат да ви се обаждат за въпроси преди продажба или дори за да поискат съвет. Накратко, VoIP услугата дава възможност по добре да управлявате и следите вашите обаждания, да събирате информация за клиентите и да градите по силни връзки със вашите клиенти. Успех във вашия бизнес.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *