Какво да правите ако са спаднали продажбите във вашия инфо бизнес. Има ли вечни инфопродукти

инфо бизнес

Здравейте, драги читатели на моя блог! Как мислите, колко дълго живеят инфо бизнес продуктите предлагани в Интернет? Колко дълго се търсят? Обикновено пика на продажбите е първия месец след като се пусне инфо бизнес продукта. След това при добро стечение на обстоятелствата, продукта се продава успешно още около 3 месеца. А след това почва спад на продажбите. Обема на продажби на инфо продукта зависи от много фактори. Именно за това ще поговорим в тази статия.

И така, „Какво да се прави, ако са спаднали продажбите в информационния бизнес?“. Трябва да тествате нови ниши и да създавате нови инфо бизнес продукти. Така се движите постоянно напред и сте на гребена на вълната. Като акула, която постоянно се движи, защото ако спре, умира. Така е и във който и да е бизнес. Искате да знаете, съществуват ли „вечни“ инфо продукти, които могат да ви осигурят високи нива на продажби за много време напред?

Аз мисля, че това е много рядко, особено в България. И една от главните причини е, че след пускането на информационния продукт, благодарение на някой личности, той попада в Интернет за свободно сваляне. За тази болезнена тема може да прочетете в статия „Пирати и инфо бизнес.Последствията от пиратството в интернет“.

От това което съм чел и знам от други западни бизнесмени занимаващи се с продажба на информационни стоки, продуктите предлагани на запад живеят много повече и носят стабилно висок доход по-дълго време. Напълно им вярвам, защото там манталитета на хората е съвършено друг. По-просто казано, по малко крадат. А в българския Интернет е точно обратното. Е, обичаме да не плащаме за филми, музика, програми и игри и това е.

И тук сами сме си виновни за това положение. Постепенно нещата ще се променят, но няма да бъде скоро. За да се измени манталитета на хората, са нужни години. Аз поне се старая да не унивам по този повод, а просто търся изход от създалата се ситуация. Варианта за работа офлайн + паралелно бизнес в Интернет е много по-добър вариант, отколкото само работа офлайн. За сега толкова от мен. Ще се срещнем в бъдещите публикации на блога…

Напишете в коментарите, какво мислите за  идеята за инфо бизнес?

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи Twitter и Facebook. Ако има въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *