Как начинаещия да спечели пари от Интернет. Истината за печалба от ptc сайтове, кликове, писма, тестове и анкети

 

ptc сайтове

Здравей, драги читателю! Много хора използващи Интернет рано или късно си задават въпроса – може ли да се спечелят пари от Интернет? И след като изучат информацията от нета, получават положителен отговор на своя въпрос. В Интернет съществуват много начини за печелене на пари и за това ще поговорим в тази статия. Кои от тях действително ще ви помогнат да спечелите пари, а кои от тях просто ще убият вашето време, но няма да ви спечелят пари. Тази статия е продължение на този материал „Как да спечелите пари от Интернет. Алгоритъм на вашите действия“.

Логически всички видове печалба от Интернет може да се разделят на две групи. Първата група е за тези, които не искат да се учат на нищо ново, а искат просто лесна работа от която да изкарват пари. Това е група „Леко работи – малко получавай“, втората група е по-сериозна – това е група „Сериозно работи, учи нови неща и изкарвай добри пари“. Към първата група влизат кликове в ptc сайтове, сърфиране на различни ptc сайтове, четене на рекламни писма, попълване на анкети и тестове и т.н. Тоест това са лесни начини за печалба, но ви отнемат много лично време за стотинки.

Да започнем с кликовете. Всичко е много просто – трябва да влизате на определени ptc сайтове, групи в социалните мрежи и т.н. Там трябва да кликате бутони като Харесва ми и т.н. На пръв поглед работата не е сложна (просто трябва да кликате с мишката), но има няколко „подводни камъни“. За един клик ви плащат примерно по 0.0005$. А тази цена е просто илюзия за печалба. Но мнозина се съгласяват да вършат такава работа (новаците в Интернет или ученици) и вече след месец са разочаровани.

След това е сърфиране на ptc сайтове. Сърфинга на ptc сайтове е още един начин за печалба от Интернет, който ще ви докара зачервени очи, но не и пари. Дава ви се списък от ptc сайтове които просто трябва да отворите и да се задържите на сайта от 5 до 60 секунди. И за това ви плащат за това центове.

Още един начин за печелене е четене на рекламни писма. Писмата или ви ги изпращат на имейла или са в сайта и вие трябва да ги отваряте и да ги четете. И за това ви плащат центове. Така вие просто си губите вашето лично време за грошове. Друг разпространен начин за печалба от Интернет е попълване на анкети и тестове. Ще печелите повече, но отново парите няма да са много.

И вече е ясно, че с такива начини за печелене на пари (ако въобще може да се нарече това печелене на пари) не могат да се изкарат дори средствата за Интернет и изхарченото електричество. Ще спечелите 100 лева, но ще изхарчите 200 лева.

Забележка: Сигурно сте забележили, че ви казвам, че не може да се печели много от сърфиране и кликане на ptc сайтове, но въпреки това рекламирам ptc сайтове. Но това е защото и аз като повечето начинаещи започнах да работя именно по този начин и тези ptc сайтове и до сега ми носят по 50$-60$ на месец. Парите не са много, но хей, кой ти ги дава. Но ми трябваше повече от година за да постигна този резултат, а повечето хора се отказват след месец. А и отделям за това занимание всеки ден по 30-40 минути, което за мен не е много време. Също така тези пари спечелени от ptc сайтове ми помогнаха да си купя домейн и хостинг за този блог (за два месеца събирам парите за плащане на домейна и хостинга за една година, а през останалите 10 месеца парите мога да ги харча за нещо друго!), като се надявам със неговото развитие да печеля повече от реклами.

Втория начин за печалба е за сериозните и мислещи хора, които постоянно се учат на нещо ново или това е „работи сериозно – и печели добри пари“.

Всички начини за дистанционна работа в Интернет се наричат фрийланс, а хората занимаващи се с тази работа – фрийлансъри. За такива хора са създадени специални борси от които може да печелите добри пари, разбира се, ако може да правите нещо. Но дори и нищо да не умеете, на нова професия може винаги да се научите. Един от най-разпространените начини за печалба, който не изисква специални знания е копирайтинг. Трябва да пишете уникални статии по поръчка от клиент. Главното е да спазвате сроковете за написване на статията, за да имате висок рейтинг и положителни отзиви от клиенти.

Също така сега добре печелят програмистите, като най-важното е да знаете езиците за програмиране. Най-популярния и търсен език за програмиране в момента е PHP. Може да създавате програми, да пишете ваши скриптове и модули и да получавате пари за това. Скриптовете може да пишете по поръчка или просто за продаване. В Интернет постоянно се появяват много сайтове и освен статии, те имат нужда от администратори и от контент мениджъри. В Интернет има много книги и курсове за обучение по тези професии.

А сега да поговорим за печалба от сайт или блог. В своите сайтове уебмастърите влагат много пари, и тогава възниква въпрос – нима те печелят толкова, че могат да си позволят такива разходи? Отговора е – да. Печалбата от сайт или блог е най-голяма в Интернет, и това може да стане вашия пожизнен начин за получаване на пари. Това е виртуална недвижимост, която може да стане основния ви и пожизнен източник на доход и да ви обезпечи безоблачно настояще и бъдеще. Уебмастърите не се раждат, те стават такива. На всичко може да се научите.

Но всичко това изисква време, вашите усилия и вложения. От начало ще ви трябва стартов капитал от 130-140 лева за хостинг и домейн. Но тази сума е просто нищожна, ако се сравни със дохода който може да получавате от вашия блог или сайт в бъдеще. След като се научите да създавате блог или сайт, ще трябва да изберете темата по която ще пишете във него. И след 6-12 месеца, когато вашия блог ще има по 300 посещения на денонощие, ще може да го монетизирате.

Фактически, блог се създава безплатно, трябва само да платите за домейн и хостинг. Най-често блогове се създават със помощта на Blogger, WordPress и Joomla. Най-популярния в този момент е WordPress, който е много удобен, прост и функционален за работа. За WordPress в Интернет има хиляди безплатни дизайни и модули. Затова, ако сте решили да ставате блогър – започнете вашия път в блогосферата с WordPress. Старайте се, статиите за вашия блог да са интересни, уникални, оптимизирани и да носят полезна информация за читателите. Слагайте в статиите и красиви картинки. Хората харесват красиви картинки. Ако следвате тези съвети, то скоро вашия блог ще започне да набира популярност и ще има много посетители. И като следствие от това – от този блог вие ще печелите повече. Как да оптимизирате статиите, съм написал в публикация „Сайт оптимизация. Какви правила трябва да се спазват при писане на качествено съдържание 1“. За сега това е всичко.

А вие печелите ли пари от ptc сайтове? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *