Как да смените паролата за вход във WordPress от phpMyAdmin

Здравей, читателю! Ако не можете да смените вашата WordPress парола директно във блога, има начин да я смените във вашата база данни използвайки вашия хостинг. В тази статия ще ви покажа, как лесно да смените паролата на WordPress от phpMyAdmin.

Защо да сменяте паролата от phpMyAdmin?

В WordPress е много лесно да смените паролата. Просто отваряте страницата за вход и кликвате върху линк «Изгубена парола?». Този линк ще ви отведе до страница в която трябва да попълните вашето име за вход и имейл адрес. След това WordPress ще изпрати писмо със линк за смяна на паролата.

възстановяване на парола в WordPress

Но, ако нямате достъп до имейл адреса, или вашия wp сайт не може да изпрати имейл, тогава няма да може да смените паролата. В тази ситуация, ще трябва да смените паролата на вашия WordPress директно във базата данни. Най лесно е да го направите като използвате phpMyAdmin.

Как да смените паролата на вашия WordPress сайт от phpMyAdmin

Първо влезте в cPanel във вашия хостинг акаунт. След това кликнете линка phpMyAdmin.

смяна на парола

Това ще отвори приложението phpMyAdmin за управление на вашите WordPress база данни. Кликнете върху вашата база данни, за да се отвори съдържанието и.

смяна на парола в wp

Сега трябва да намерите в таблицата ред «wp_users» и да кликнете върху него.

смяна на парола във phpMyAdmin

Във отворилия се прозорец ще видите списъка на всички потребители. Намерете името на вашия акаунт и кликнете иконката с моливче срещу името на което искате да смените паролата.

смяна на парола от phpMyAdmin

phpMyAdmin ще ви покаже съдържанието на полетата във таблицата. Трябва да изтриете съдържанието във поле «user_pass» и да го смените със новата парола. От падащото меню във поле «Функция» изберете MD5 и кликнете бутон «Изпълнение».

смяна на парола във WordPress от хостинг

Вашата парола ще бъде криптирана от MD5 алгоритъм и след това ще бъде записана и съхранена във вашата база данни. Честито! Вие успешно сменихте паролата за вход във вашия WordPress акаунт.

Надявам, че се тази статия ви помогна да научите как да смените паролата за вход в WordPress като използвате приложението phpMyAdmin. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *