Как да съберете 10 000 email абонати. Тайни за масово привличане на email абонати

email абонати

Здравей, драги читателю! Тази тема за своя блог съм я избрал не случайно и ще говоря напълно откровено. И така, за какво са ви нужни email абонати за вашия бизнес в Интернет? Ако вие сте блогер и имате собствен блог, а как да създадете блог съм написал в статия „WordPress блог. Първи стъпки при създаване на блог“, то вашите email абонати са потенциалните посетители на вашия блог или сайт, ваши постоянни читатели. И това е много важно, обърнете му особено внимание, това са бъдещите потенциални купувачи на вашите информационни продукти.

Казано с прост и груб език, вашите email абонати – това са вашите пари в Интернет. За това вече съм писал подробно в статия „База с имейл адреси на абонати -вашия златен актив за бизнес в Интернет. Защо“. Затова сега няма да се впускам в подробности, защо са ви нужни email абонати. Този път ще говорим за това, как да съберете голям брой от email абонати, например 10 000 абоната, за максимално кратко време.

Един от безплатните и ефективни варианти за събиране на email абонати, е собствен блог или сайт със много посещения от читатели. Ако вашия сайт или блог няма голям брой посетители, не се отчайвайте, а продължавайте да четете статията. За кой сайт може да се каже, че има много посещения на ден? Това е сайт в който влизат минимум по 300 човека на денонощие. Не е трудно да се сметне, че за един месец това са около 9000 посещения. Това вече е много приличен трафик, който генерира вашия сайт. За да събирате база от email абонати с помощта на блог, вие може не само да ги молите да се запишат за обновленията (нови статии) в блога, но може и да раздавате нещо безплатно.

Например, напишете някаква интересна и полезна електронна книга с интересно заглавие. Ако вие трудно да изберете тема за вашата книга, прочетете статията „Актуални теми за електронни книги“. Нека вашата книга решава някаква, дори и една да е, но конкретна задача. Най-простия вариант е, да напишете книга в текстовия редактор Word и после да я конвертирате в популярния формат PDF. Как да направите това, съм написал в статия „Как от Word документ да направите PDF електронна книга“. Ако повече ви допада активното общуване, създайте не голям по обем видео курс, например 5-10 видео уроци. Такъв видео курс може да направите със програмата Camtasia Studio. Във Youtube има много уроци как се работи с програмата.

След като създадете своя безплатен продукт, трябва да поставите форма за абониране във вашия блог или сайт. За това трябва да се регистрирате в сервиза за email маркетинг Smartresponder или в някой друг и след това да поставите форма за абониране във вашия блог или сайт. Вашия безплатен информационен продукт ще го съхранявате във вашия хостинг.

Ако вашия информационен продукт, който ще раздавате безплатно срещу абонамент, е полезен и интересен, ако е със интересно заглавие, хората ще се абонират за него. А вашия добре посещаван ресурс ще генерира денонощно трафик и потенциални абонати. Вашата база от email абонати ще расте постоянно без вашето участие.
Вие само ще трябва периодично да обновявате своя блог или сайт и да съобщавате това на вашите абонати със изпращане на имейл. Така вие постоянно ще поддържате контакт със вашите абонати, ще подгрявате вашата база от абонати. Това е много важно. Защото изоставената база с абонати, много често умира. Пада процента на писмата които се отварят и като следствие – падат продажбите.

Това е първия вариант за набиране на абонати. Вариантите, всъщност са много повече. И за да постигнете по-голям ефект, най-добре да използвате всичките варианти за събиране на email абонати. Друг безплатен, но по-малко ефективен метод, макар че при някой може да е много успешен, е създаването на ваш собствен канал във Youtube. И след това насочвате трафика от вашия Youtube канал към вашия сайт или блог. Това се прави като под всяко видео в описанието слагате линк към вашия сайт или блог. По-подробно как да рекламирате вашия блог или сайт в Youtube съм написал в статия „Как да увеличите посещенията на вашия сайт със реклама в youtube“.

Вече сте разбрали от горното, че за набиране на абонати са нужни само две главни условия, на първо място – полезен, безплатен и качествен информационен продукт който ще раздавате и трафик. И ако с информационния продукт нещата са по-прости, то целевия трафик за мнозина е проблем. Вече ви разказах за важността на собствения блог и Youtube.
Сега ще ви обърна внимание на социалните мрежи Twitter, Facebook и Google+. Аз постоянно работя за увеличаване на количеството на читателите, и всеки пост във моя блог го анонсирам в тези социални мрежи със помощта на бутоните във края на всеки пост. Как се поставят такива бутони за социалните мрежи съм написал в статия „Плъгин за споделяне в социалните мрежи Social Share Buttons за WordPress блог“.

Какво искам да ви кажа с това? Нужно е задължително да си направите акаунти в тези социални мрежи и постоянно да работите над увеличаване на броя на приятелите в тези социални мрежи. Аз правя това всеки ден. От тези социални мрежи моя блог получава не голям трафик, след анонс на постовете, но постоянен и стабилен. И някой от посетителите стават целеви читатели и абонати. Това означава, че ги интересува дадената тема. Вие трябва постоянно да напомняте за себе си, хората трябва да ви познават, да свикнат с вас, да спечелите тяхното доверие. Това се постига само със бавен къртовски труд.

Всичко, за което ви разказах дотук – това са безплатни варианти. Ако искате бърз резултат, ще трябва да влагате пари, за да съберете голямо количество абонати за кратко време. Какви платени варианти съществуват? Единия вариант е реклама във други сайтове. Задължително избирайте сайт който е свързан със вашата тема. Нелепо е например да рекламирате ваш продукт който обяснява как да спечелим пари от интернет, например във сайт за домашни любимци. Едва ли ще направите много продажби на хора, чийто интереси са съвсем други.

Друг ефективен платен вариант – това е реклама в Google AdWords, или по-просто казано – контекстна реклама. Контекстния трафик също може да го насочите към вашия блог, или към страница за абонамент, където раздавате вашия информационен продукт. Не забравяйте и за форумите, те са изключително много в Интернет. В тях ще може да намерите много полезна информация, да намерите партньори и последователи за своя бизнес.
Към платените варианти за набиране на база от email абонати, може да споменем и платената реклама социалните мрежи. Например, вие може да създадете страница за вашия продукт в социалната мрежа Facebook и да я рекламирате със пари. За сега толкова. Ще пиша по тази тема и друг път.

А вие събирате ли база от email абонати? Какви методи използвате? Какви са вашите успехи? Напишете в коментарите.

Ако вие харесала статията за това как да събираме email абонати – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *