Как да създадете личен пост в WordPress

Здравей, читателю! За разлика от обикновения пост в WordPress, личния пост не се вижда от вашите посетители. Само логнати ползватели със специални разрешения може да ги видят. В тази статия ще ви разкажа, как лесно да създавате личен пост в WordPress.

Какво е личен пост в WordPress?

Личния пост не се вижда публично, а само от регистрирани потребители които са влезли в акаунта си и имат нужното разрешение за това. WordPress притежава система от роли със различни възможности, които се назначават за потребителите. Всеки потребител има роля само за него, която му дава разрешение за едни или други действия във сайта.

Всеки потребител който има разрешение да публикува пост, може да напише личен пост и да го публикува. Поста ще може да се види само от тези които имат разрешение за това. Ето някой от ролите в WordPress:

  • Администратор – Може да създава, редактира и изтрива всеки личен пост създаден от който и да е потребител в сайта.
  • Редактор – Също може да създава, редактира и изтрива всеки личен пост създаден от който и да е потребител в сайта.
  • Автор – Може да създава, публикува, редактира, да вижда и изтрива собствените си лични постове. Той не може да види частни постове създадени от друг потребител в сайта.

Създаване на личен пост или лична страница в WordPress

Първо трябва да създадете нов пост или страница. Разбира се също така може да редактирате съществуващ пост който искате да направите личен.

Във страницата за редактиране на поста във полето «Редактиране» в дясно горе, трябва да кликнете линк «Редактиране» до надпис «Достъпност: Публична».

личен пост

Във отворилите се опции трябва да маркирате във «Лична» и накрая натискате бутон «Добре».

личен пост в WordPress

Ако отворите страницата във вашия браузър, ще видите, че страницата е маркирана като Лична. Потребители които нямат разрешение, няма да може да я видят.

личен пост или страница в wordpress

Забележка: Картинките добавени във личния пост не са лични и могат да бъдат видяни във «Файлове» от останалите автори. Картинките също така може да се видят от всеки който има URL адреса им.

Надявам се тази статия да ви е помогнала да научите как да създадете личен пост в WordPress. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Коментари 1

  • Поздравления, това е огромен по обем труд! Всичко е написано и обяснено великолепно! Успех!

    [Отговор]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *