Как да разберем колко струва блога ни или нашия сайт. Критерии за оценка на положения труд

блога

Здравей, драги читателю на моя блог! Стана ми интересно, колко може да струва моя блог, на този етап от неговото развитие? Със търсачките моя блог няма проблеми, което е голям плюс. Доход от блога засега няма, което е нормално за млад блог. За някакъв доход от моя блог ще мисля след минимум една година. Обикновено се пресмята стойността на сайт или блог като се взима дохода който се получава от него. Но в Интернет ми попадна един много интересен сайт, който ви позволява да разберете колко струва вашия сайт или блог.

Този сайт е mysitecost.ru. Попълвате адреса на вашия сайт или блог във празното поле под надпис „Сколько стоит сайт?“ и натискате бутона Оценить. Благодарение на него разбрах, че моя блог в дадения момент струва приблизително 31$. С което абсолютно не съм съгласен! А това е така, защото считам, че главната ценност на един сайт или блог е на първо място неговото съдържание и посетителите!

Във моя блог в момента има 56 статии, като примерно всяка статия съдържа 2000 символа. Ако сложим най скромната цена – 1$ за 1000 символа, се получава, че една статия струва 2$. След това не е сложно да се сметне… 56 статии умножаваме по 2$ и получаваме 112$ само за съдържанието на блога. Плюс възрастта на блога, факта, че е добре индексиран от търсачките и че получава някакъв трафик.
Сега блога има по 20-40 посещения на ден. Това са 300-450 посещения на месец. Не е много, но за начало е добре. За такъв блог, ако мислите да го продавате, може да поискате 100$. Но както съм споменал във предишни статии, аз не мисля да го продавам, а ще продължавам упорито да го развивам и след година ще видя какво ще се получи…

Ако решите да създадете собствен блог, то се настройте за дълга и бавна работа. Ще се налага постоянно да пишете във вашия блог, месец след месец. В самото начало от развитието на блога той ще има малко посетители. Ако си мислите, че след три месеца ще можете да печелите пари от вашия блог, то най-добре е да изхвърлите тези мисли от главата си.
Най-добре се старайте да подбирате интересни и полезни теми за вашия блог, в заглавията на статиите пишете популярни ключови думи и оптимизирайте самите статии. За това, как да оптимизирате статиите във вашия блог или сайт, съм написал подробно във статия „Сайт оптимизация.Какви правила трябва да се спазват при писане на качествено съдържание 1“.

Главното е да не се предавате. Не изоставяйте вашия блог. Интернет е пълен със такива осиротели и изоставени блогове. Резултати от вашия блог може да очаквате не по-рано от 1 година след неговото създаване. Много време е, нали? А защо си мислите че има друг начин? Кой ви е казал, че да развивате блог е лесно и просто? Поставяйте пред себе си достижими цели, за да не се разочаровате жестоко по-късно. Eто моят блог има по 20-40 посетители на ден… А аз имам цел да достигна 50 посещения на ден, после 100, и нататък само нагоре.

За мен главното е, че в Интернет създавам своя виртуална недвижимост. Това е като да строите небостъргач. Отначало правиш фундамент за него – определяш със каква платформа ще се създава вашия блог, избираш дизайн за блога. След това строиш самия небостъргач, етаж след етаж – пишеш статии за блога. После се появяват първите жители – първите читатели. А такъв небостъргач може да има например 1000 етажа! Помнете, че колкото е по-стар блога и колкото са повече уникалните и полезни статии в него, толкова е и по-голяма неговата себестойност.

Е, искам да ви пожелая, че ако сте решили да си направите собствен блог, то след време той да се превърне в много популярен и със безброй посещения ресурс в Интернет! За сега това е всичко. Ще се срещнем в бъдещите публикации.

А вие знаете ли колко струва блога ви или вашия сайт? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *