Как да проверявате за обновления свързани със сигурността на WordPress

Здравей, читателю! Когато започва развитието на блог, начинаещия често не знае, че може да проверява за обновления за сигурност в неговия WordPress сайт. Тези ъпдейти може да помогнат за защитата на вашия сайт срещу зловреден код, хакове и други често срещани заплахи за сигурността. В тази статия ще ви разкажа, как да проверявате дали има нови ъпдейти за WordPress.

Защо трябва да проверявате за обновления на WordPress?

Сигурността би трябвало да е на първо място за всеки притежател на сайт. Затова ви препоръчвам винаги да обновявате вашия сайт със най новите версии, за да сте защитени от DDoS атаки, хакери и т.н.

WordPress ви показва ъпдейтите за основния софтуер, темите, и разширенията във вашия акаунт. Тези три неща са свързани и трябва да ги обновявате редовно, за да избегнете евентуални проблеми със евентуална несъвместимост между старите и най новите версии. Тези обновления също ще ви защитават от всички нови заплахи и атаки.

Проверка за ъпдейти в WordPress

WordPress има специална страница за новите версии, която е достъпна от вашия административен акаунт. Просто влезте във вашия акаунт и отидете във «Табло» -> «Обновления».

проверка за нови обновления на WordPress

Там ще видите времето когато за последно WordPress е проверил за ъпдейти. WordPress редовно и автоматично проверява за ъпдейти, но въпреки това вие също може да направите проверка ръчно като натиснете бутон «Нещо ново?».

По надолу ще видите бутон «Преинсталация» със помощта на който може да преинсталирате актуалната версия на WordPress. Обикновено това не е нужно и единствено ще ви свърши работа когато възстановявате вашия сайт от резервно копие и може да имате нужда от инсталация на най последната версия на WordPress.

инсталиране на нова версия на WordPress

След това ще видите информация за най новите версии, ако има такива, на инсталираните разширения. Може да инсталирате най новите версии за всеки по отделно или да ги маркирате всичките разширения и след това да кликнете бутон «Обновяване на разширенията».

инсталацияна нови версии на разширенията

По надолу ще намерите информация за нови версии, ако има такива, за темите. Както и разширенията може да инсталирате най новите версии за всяка тема по отделно или за всичките наведнъж с един клик на бутон «Обновяване на темите».

Забележка: Преди да извършвате каквито и да е ъпдейти, настоятелно ви препоръчвам да направите резервно копие на вашия WordPress сайт.

Това е всичко. Надявам се информацията в тази статия да ви помогне да поддържате вашия WordPress със най новите обновления които ще ви спасят, евентуално 🙂 от различните заплахи за сигурността. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *