Как да продавате в Интернет. Как да привличате трафик. Работещи схеми за начинаещите

трафик

Здравей, драги читателю! Тази статия реших да напиша за тези начинаещи, които току що са създали своя първи информационен продукт (видео или аудио курс, електронна книга) и не знаят как да го продават в Интернет. Вече съм писал, че най-добрия вариант (но сега ще ви разкажа и за други варианти), това е да създадете генератор на трафик, ваша търговска площадка. Генератори на посетители в Интернет, са: сайтове, блогове и форуми.

И един от най-добрите генератори на трафик е създаването на ваш личен блог. Със помощта на вашия блог вие също така може да създадете вашата лична търговска марка в мрежата, което е много важно.

Аз съм създал този блог за да генерира трафик до края на живота ми. Тоест, аз няма да го продавам, а ще го развивам много години, бавно но сигурно. Разбира се ми се налага постоянно да пиша нови статии за своя блог, тоест да работя, но без това не може.

Но е много по-приятно да се работи от дома, с чаша кафе до теб, отколкото да стоите в някой завод по 8-12 часа или да седите в задушен офис. И така ние вече се разбрахме за това, че за да получавате нови клиенти за вашите стоки или услуги, е нужен генератор на трафик (посетители). И отличен инструмент за това е – личния блог. За да расте постоянно количеството на трафика, ще трябва постоянно да пишете уникални и оптимизирани статии за различни ключови думи за вашия блог (това е много важно). За това съм написал подробно в статия „Сайт оптимизация. Какви правила трябва да се спазват при писане на качествено съдържание 1“. Разбира се, вие може да създадете и ваш форум, не е задължително да е блог. Но форума е много по-трудно да го развиете и да го рекламирате, отколкото личния блог. И така, да продавате своите продукти и услуги и да търсите клиенти може със помощта на собствения ресурс.

Следващия начин за продажба на вашия електронен продукт – това е да поръчате реклама. Разбира се, ще ви трябва проста продаваща страница за вашия продукт и страница за абониране по имейл които ще трябва да качите на хостинг. Също така ще трябва да сложите различни начини за плащане. Имайте в предвид, че вашата собствена база от имейл абонати, е вашия златен актив за бизнес в Интернет. За това съм писал във статия „База с имейл адреси на абонати – вашия златен актив за бизнес в Интернет. Защо?“. Прочетете я, защото е полезно да знаете това, ако искате да построите свой бизнес в Интернет.

И третия начин за начинаещите – това е продажба на вашите продукти или услуги във форумите. Форуми със много посетители в Интернет са много. Нужно е само да потърсите. Но не предлагайте вашите продукти или услуги веднага след като се регистрирате на 2-3 големи форума. Преди това напишете нещо във форума, помогнете на някой със съвет, с една дума първо наберете авторитет и рейтинг. Едва след това може да слагате във вашия подпис линк със провокативно заглавие което ще накара ползвателите да кликнат линка който ще ги изпрати например на вашата продаваща страница.

В тази статия ви разказах как се правят продажби с минимален риск и как да привличате трафик.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи Twitter, Facebook и Google+. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *