Как да изключите ненужните emoji емотикони в WordPress

Здравей, читателю! Малко хора знаят, че благодарение на разработчиците на WordPress и тяхното «на всяка цена да добавим нещо ново», на всички блогове и сайтове използващи тази CMS при зареждане на страница, вече се зарежда скрипт със съвършено ненужни иконки със име emoji имотикони. А това е просто поредният скрипт, които и без това са доста, който допълнително забавя зареждането на страниците.

Не знам какво са си мислели разработчиците на WordPress, но реализацията на нещо такова е пълна безсмислица. Вместо да го реализират като отделна функция, ако ви трябва – включвате я, не ви трябва – изключвате я, те насилствено включват тези ненужни emoji емотикони на всички.

Най обидното е, че дори тези хора които знаят за това, са принудени да инсталират допълнителни разширения. Тези разширения премахват emoji емотиконите, но и те самите създават допълнително натоварване на сървъра. А потребителите са изправени пред избор: да търпят натоварването от емотиконите, или натоварването от допълнителното разширение което ще премахва емотиконите.

Затова целта на днешната статия е да премахнем emoji емотиконите от шапката на сайта. За това ще ни помогнат само няколко реда код!

Как да проверите дали се зареждат emoji емотикони на вашия сайт?

Отворете в браузър вашия блог/сайт, десен бутон на мишката и от контекстното меню изберете «View Page Source/Виж Изходния Код». Натиснете бутоните Ctrl и F и във отворилото се поле за търсене напишете emoji. Намерили търсачката във изходния код думата emoji, значи скрипта се зарежда във вашия блог.

emoji емотикони

Изключваме emoji в WordPress без да използваме разширение

Отворете файла за функции functions.php и поставете във края му, но пред последната ?> следния код:

/* Спира зареждането на emoji емотикони */
remove_action( 'wp_head', 'print_emoji_detection_script', 7 );
remove_action( 'wp_print_styles', 'print_emoji_styles' );
remove_action( 'admin_print_scripts', 'print_emoji_detection_script' );
remove_action( 'admin_print_styles', 'print_emoji_styles' );

Сега да проверим, работи ли кода. Влезте отново във вашия сайт и отворете изходния код. Вижте имали намерени някакви emoji думи? Ако няма – значи всичко сте направили както трябва!

И това е всичко. Вече знаем, как да изключим emoji в WordPress! Не позволявайте на съвършено ненужни скриптове да понижават скоростта на зареждане на вашия блог! Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *