Как да изключим всички разширения, когато нямаме достъп до WP-Admin

Здравей, читателю! Често се препоръчва при проблем със WordPress да се изключат всички разширения и да се включват един по един. Така може да разберете, дали проблема не е във някой от разширенията. В тази статия ще ви покажа как да изключим всички разширения, когато нямате достъп до wp-admin.

Лошото е, че понякога не може да влезете във административния панел, за да деактивирате разширенията. Например получавате напълно бяла страница във която няма абсолютно нищо!

Има два начина за изключване на разширенията – като използвате FTP достъп и със помощта на phpMyAdmin във вашия хостинг.

Как да изключим всички разширения със помощта на FTP

Тук ще трябва да използвате FTP програма, или мениджъра за файлове във вашия хостинг.

Първо се свържете със вашия сайт с помощта на FTP програма, или със файловия мениджър във cPanel. След като сте се свързали, отидете до /wp-content/ папка.

как да изключим всички разширения, когато нямате достъп до WP-Admin

Във «wp-content» ще видите папка «plugins». Точно тук WordPress инсталира всички разширения които използвате. Кликнете със десен бутон на мишката и изберете «Преименуване». Сменете името на папката например на «plugins-deactivate». Веднага щом го направите, всичките ви разширения ще се изключат.

как да спрете всички разширения

Обикновено този начин се използва когато нямате достъп до административния акаунт. И ако проблема е във някой от разширенията, тогава ще може да влезете във WordPress.

Когато влезете във админ акаунта, влезте отново във вашата /wp-content/ папка и преименувайте папка «plugins.deactivate» отново на «plugins». Вече може да активирате едно по едно разширенията, докато сайта ви не спре да работи отново. Вече ще знаете кое разширение предизвиква бъркотията.

Как да изключим всички разширения със помощта на phpMyAdmin

Предишния метод е много по лесен, но може да използвате и phpMyAdmin за изключване на всички разширения.

Първо трябва да влезете във вашия хостинг акаунт. Във този пример, ще използвам cPanel. Кликнете върху надпис phpMyAdmin.

как да изключите всички разширения с phpMyAdmin

Ще се отвори приложението за управление на база данни phpMyAdmin. Кликнете върху вашата база данни от менюто най отляво, за да се покажат всички таблици във него.

как да спрете всички разширения с phpMyAdmin

Трябва да кликнете върху надпис wp-options в таблицата. Във таблицата wp-options ще видите различни редове. Трябва да намерите надпис active-plugins и да кликнете иконката с моливчето във самия ред.

спиране на всички разширения с phpMyAdmin

Във следващия прозорец ще трябва да изтриете всичко във прозореца до надпис option_value field и да попълните във него това – a:0:{}

изключване всички разширения на WP с phpMyAdmin

След това натиснете бутон Изпълнение.

деактивация на всички wordpress разширения

И това е всичко, разширенията са изключени. Ако проблема е във някой от разширенията, вече може спокойно да се логнете във вашия акаунт. След това не е нужно да пипате във базата данни, защото след като активирате разширенията, те ще си направят нужните записи във базата данни.

Надявам се статията да ви е полезна и да ви помогне да влезете успешно във вашия административен акаунт в WordPress. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *