Изключените разширения дали забавят WordPress и трябва ли да ги изтрия

Здравей, читателю! Доста хора често инсталират разширения за да ги пробват и след това ги изключват. Във тази статия ще ви разкажа дали изключените разширения забавят WordPress и нужно ли е да трием неработещите разширения.

Какво означава изключени или неактивни разширения в WordPress?

Страхотното на WordPress e, че дава възможност за увеличаване на неговата функционалност със помощта на различни разширения. След като инсталирате разширението, за да започнете да го използвате, трябва да го включите. Също така може да изключите разширение което сте пробвали но не ви е харесало. Може да видите всички инсталирани разширения (и включените и изключените) в раздел «Разширения» в WordPress. Активните разширения са подчертани със син цвят а изключените имат червен линк «Изтриване» под тях.

изключените разширения в WordPress

Изключените разширения забавят ли WordPress?

Не, изключените разширения не забавят WordPress. Всеки път когато посетител отваря страница във вашия блог, по време на зареждането на страницата WordPress зарежда само работещите разширения. Всички изключени разширения напълно се игнорират. Дори да имате десетки неактивни инсталирани разширения, това няма да повлияе на скоростта за зареждане на вашия сайт или да го направи по бавен.

Ако сайта ви е бавен, изключените разширения определено не са причината.

Трябва ли да изтрия неработещите разширения?

Ако ги използвате от време на време, разбира се, че не трябва да го правите. Аз например разширението «WP-Optimize» го включвам от време на време, оптимизирам базата данни и след това го изключвам, защото не виждам смисъл то да работи постоянно. Същото се отнася и за разширението «Broken Link Checker» което търси неработещи линкове. От време на време го включвам, сканирам сайта за счупени линкове и след това го спирам.

Тези които не ги използвате, все пак е добре да ги триете. Не забравяйте, че все пак разширенията са изпълними файлове и при опит за хакерска атака, тези файлове могат да бъдат заразени или да бъде инсталиран зловреден код на вашия сайт.

За днес това е всичко от мен. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *