Какви са изискванията на WordPress към хостинга

Здравейте приятели и читатели на моя блог! Някога било ли вие интересно да разберете, какви са изискванията на WordPress към хостинга? Ако е така, четете по-нататък статията.

Информацията за изискванията към хостинг акаунта може да видите на официалния сайт на WordPress.

WordPress-requirements

Както се забелязва, практически всеки съвременен хостинг изпълнява задължителните условия за работа на WordPress. А и по принцип днес е много трудно да намерите хостинг, който да не отговаря на тези условия. Между хостинг компаниите има жестока конкуренция, затова те не могат да си позволят да използват толкова стара конфигурация, че на нея да не може да се инсталира WordPress. Не се притеснявайте, вероятността да имате някакви проблеми е почти нулева.

Общи изисквания към хостинг компанията

За всяка CMS може да намерите в документацията тази информация. Затова по-добре да разгледаме изискванията, които са задължителни за всеки хостинг доставчик и които ще определят нивото на предлаганите хостинг услуги.

  1. На първо място трябва да гледате така наречения uptime. Това е процента време, във който сайта е достъпен в Интернет от ползвателите. Това е много важен параметър, защото ако вашия сайт ще бъде често недостъпен, то забравете за високите позиции в Google, а посетителите могат дори да помислят, че сайта е просто закрит.
  2. Второ, това е показателя за натоварването което може да поеме сървъра. Това е полезно да се знае, за да не “падне” сайта ви от прекалено много посетители. Препоръчвам ви да купувате хостинг планове със неограничен месечен трафик.
  3. Трето, средната оценка от ползвателите на хостинга. Разбира се, практически всеки хостинг доставчик ще се хвали сам като най-добър, но тук най-важна е оценката от клиентите на този хостинг. Ако много хора оценяват положително този или онзи хостинг доставчик, може да не се съмнявате в качеството на услугата.

Общо взето това са параметрите, които ще ви помогнат да изберете качествен и бърз хостинг сервиз. Това е всичко за днес от мен, драги читателю. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *