Изходящите линкове не са признак за качество за Google

Здравейте, приятели и читатели на моя блог! Представител на Google е расказал, как изходящите линкове влияят на резултатите от класирането на сайтовете в търсачката на компанията, а също и на общото ниво на качеството на уеб страниците, които са индексирани от Google.

Влияят ли изходящите линкове за класирането на сайта в Google?

Представителя на Google, Джон Мюлер по време на поредната онлайн пресконференция със уеб мастърите е разказал, как изходящите линкове (линк който води до друг сайт в Интернет) влияят на общото качество на уеб страниците. Един от участниците във видео конференцията е задал въпрос на seo специалиста, може ли всички изходящи линкове да повишат (в “очите” на търсачката на Google) нивото на качеството на страницата за търсачката. SEO специалиста на Google е отговорил, че често качествените линкове могат да повлияят на показателите на уеб страницата, но тяхното наличие не ви гарантира подобряване на резултатите при класирането на сайта в търсачката.

Само преди няколко години уеб мастърите слагаха на своите ресурси линкове към авторитетни сайтове в Интернет, като Google, Wikipedia и други. И те погрешно са смятали, че наличието на “авторитетни” линкове ще бъде оценено от Google и останалите търсачки, като признак, че сайта съдържа уникално и качествено съдържание.

По този начин може само да се повишат резултатите при подреждането на сайтовете, но линковете по никакъв начин (глобално) няма да повлияят на позицията на сайта в търсачките, ако той е напълнен със некачествено и не уникално съдържание. SEO специалиста от Google отбелязва няколко пъти, че изходните линкове не се оценяват от Google като фактор при подредбата на сайтовете в търсенето.

За днес това е всичко което исках да ви разкажа. Статията излезе къса, но се надявам информацията да е полезна за вас. Ако ви е харесал материала, може да го споделите с вашите приятели в социалните мрежи. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *