Истината за бизнеса в Интернет.От какви статии се печели в Интернет

от какви статии се печели в интернет

Здравей, драги читателю! В тази статия ще поговоря за грубата истина за бизнеса в Интернет. Ще започна с позитивното, за да ви настроя положително. В Интернет има доста пари и ако сте настроени да печелите добре, то трябва да се движите в строго определени посоки.

Първото нещо което носи добри печалби от Интернет, е създаването на сайтове или блогове за продажба или за по следващата им монетизация. Най-простия начин е да се създаде блог, да се напълни със съдържание, да се напишат 30 статии за него, да се вдигне броя на посетителите до 10 за денонощие и после да се опитате да го продадете във някой добре посещаван форум за уебмастъри. Разбира се в този случай ще трябва да вложите пари за хостинг и домейн за блога. Но не е задължително. Такъв блог може да се създаде и на вашия компютър със помощта на програмата Denwer.

Втория начин е по-сложен и трудоемък. След като създадете блог, трябва да го развиете и да достигнете до поне 300 посещения на денонощие и после да го монетизирате със контекстна реклама, партньорска програма, Google Adsense и др.

Пригответе се за това, че във вашия бизнес в Интернет ще се наложи да инвестирате не само време и труд, но също и пари, което е препъни камък за много начинаещи. Непременно ще ви потрябва хостинг и домейн. Вероятно си мислите за безплатен хостинг и домейн от трето ниво? Не ви го препоръчвам. Това ще се отрази негативно на вашия имидж и продажби. За какви продажби става дума? Имам предвид информационен бизнес. Какво е това животно може да разберете от статия „Създаваме собствен информационен бизнес в Интернет“. В информационния бизнес има голям потенциал, и ако караме накратко, то информационен бизнес – това е продажба на информация. Тази информация може да е във вид на електронни книги, видео и аудио уроци, уебинари. Това е третия начин да се спечелят добри пари от мрежата.

Може да печелите пари и със копирайтинг (писане на статии). Но в началото, докато нямате преки поръчки и рейтинга ви е малък, вие ще изкарвате от писане на текст стотинки. Ще пишете много, а цените на вашите произведения ще са малки. Иначе вие просто няма да продадете вашите статии. Но и пак не е сигурно, че ще може да продадете всичките ви статии дори и за малко пари, те могат да „събират прах“ с месеци. Също самото писане на текст не е лесна работа и не на всеки се отдава. Да не говорим за времето което отива за написване на статия от например 500 думи, което е не по-малко от 2 часа.

Да допуснем, че сте много трудолюбиви и ще може да пишете по 8 часа на ден (15 000 – 20 000 символа на ден), със което не всеки ще се справи, това си е литературно робство. И пак не е сигурно, че ще продадете всичките ваши материали, плюс това, постоянно трябва да знаете за какво да пишете и да разбирате от темата. Може разбира се да ги продадете бързо много евтино, но каква ще ви е печалбата? Не споря, че след време ако пишете качествени статии ще „пробиете“ и ще се появят поръчки, но нали парите са ви трябвали вчера?

Затова е много по-изгодно да пишете във вашия блог, да увеличавате Page Rank и посетителите на блога и след това да го монетизирате или да го продадете за добра цена. Ако сте дочели до това място, то това са 2666 знака без празните места между думите. А сега си представете 15 000 – 20 000 знака и така всеки ден. Но да продължим нататък…

Къде още може да се спечели добре от Интернет? От фрийлансинг. Тук ще изпълнявате технически задачи на вашите поръчители. Но трябва да се запитате – освен да пиша статии, аз мога ли да правя нещо друго? Разбирате ли например от езика за създаване на сайтове PHP, CSS, умеете ли да създавате дизайни за сайтове, отлично да работите със Adobe PhotoShop или други програми, можете да работите със видео и да правите монтаж? Вариантите са много.

Не умеете тези неща? Тогава какви ваши услуги ще предложите на клиентите? Може би ще попитате, тогава какво да правя? Отговора ми е еднозначен. Ще трябва да учите и да станете майстор и експерт във дадената област. Ако сте прочели до това място, то това са вече 3285 знака без празните места между думите.

Както вече сте разбрали о написаното до тук – и в Интернет няма безплатен обяд. Ще се наложи да работите, ако искате да печелите и на определени етапи от развитието на вашия бизнес в Интернет ще трябва да влагате пари. Дори и да не са много, но ще трябва да ги влагате. А ако нямате пари, тогава какво да правите?

Започвайте от малкото. Най-простия начин е да пишете оригинални статии или да правите рерайтинг на чужди статии. Със спечелените пари си купувате хостинг и домейн и създавате ваш сайт или блог. След това го продавате или продължавате да го развивате и след време го монетизирате.

Имате ли собствен бизнес в Интернет? Продавате ли ваши статии? Споделете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *