Интернет бизнес – мотивация и възможности за печалба от Интернет

Интернет бизнес мотивация

Здравейте, драги читатели на моя блог! Защо именно тази картинка съм сложил за тази статия? Защото на тази картинка е изобразен човек без никаква мотивация. На него нищо не му трябва и нищо не иска от живота. Искрено се надявам, че вие сте пълна противоположност на този човек. Но за начало да определим какво е Интернет бизнес, а после да поговорим за мотивацията, без която никакъв бизнес по принцип не е възможен. И така, какво е това Интернет бизнес?

Интернет бизнес – това е огромен пазар, където всеки продава нещо. Именно от продажбите се строи бизнес в Интернет. Като при това не е важно какво продавате, но в основата лежат продажбата на стоки и услуги. Пишете ли статии които продавате, продавате ли реклама във вашия блог, продавате ли услугите си по създаване на сайтове, може би продавате ваши книги или видео курсове и т.н. Вариантите са много. Още един път повтарям – Интернет е един огромен пазар.

В този момент към този пазар благодарение на своите компютри са включени повече от 2 милиарда души от цял свят. Само си представете тази цифра. Къде другаде сте виждали такъв „пазар“?! И имено от тук започва първата стъпка към мотивацията за да се занимавате с Интернет бизнес. Къде другаде ще намерите толкова много потенциални потребители на вашите стоки и услуги на едно място? При правилен подход, възможностите на Интернет за продажба на вашите стоки и услуги, практически е неограничен.

За съжаление не всичко е толкова просто, както може би ви се струва на пръв поглед. Вие трябва да предложите на този пазар нещо такова, което ще бъде интересно и необходимо на хората. Сега се доближихме до втората стъпка от мотивацията за Интернет бизнес. Всеки знае нещо и умее да прави нещо. Всеки от нас има някакъв определен опит. Защо да не споделите знанията и опита си със това огромно количество от хора. Разбира се, на някой това ще е интересно, на други не. Както е в живота, същото е и в Интернет.

Ето ви един прост пример, как човек печели от най-големия видео хостинг Youtube. Този човек е обикновен работяга. Той заточва ножове и свредла и прави ключове. Но ето, че решава да заснеме работата си с видео камера. И какво мислите, че става? За малък период от време той събира в своя Youtube канал повече от 3000 абоната, и започва да участва в партньорската програма на Youtube. Сега той стабилно получава всеки месец чек от 300$ от партньорската програма на Youtube.

Отлична мотивация, нали?! Без да прекъсва основната си работа, този човек с помощта на Интернет заработва допълнително 300$ всеки месец! Имайте в предвид, че след като изкарате първите ви пари от Интернет бизнес, за вас това ще е мощен тласък за да продължите започнатото. Веднага ви казвам, че няма вълшебни методи и начини за печалба в Интернет.
За да спечелите пари, ще трябва нещо да правите и да мислите в перспектива. Дори парите да не дойдат веднага, не се отчайвайте. Нали всяка река започва с малък ручей. Отначало ще заработите в интернет 50$, после 100$, после 500$ и ще дойде този момент, когато вие ще спечелите своите първи 1000$ в Интернет.

И аз съм започнал да развивам този блог с перспектива напред. И моята перспектива е разчетена за 1 година. Именно за 1 година аз планирам да напиша за моя блог минимум 250- 300 оптимизирани статии и да изведа блога на посещаемост от 1000 – 2000 човека за денонощие. И тази цел е напълно реална и достижима. Във моя случай какво ми служи за мотивация?
По най-минимални сметки, блог с посещаемост от 1000 души за денонощие, може стабилно да ви носи по 300$ на месец. Тоест ще поработя 1 година за свое удоволствие (защото ми харесва да пиша) и после за неограничено количество време, дълги години, ще получавам минимум от 300$ на месец! Отлична мотивация, нали! Но при правилен подход блога може да печели във пъти повече.

И така, да направим обобщение. Първата стъпка която може да ви послужи като мотивация за развитието на вашия бизнес в Интернет е, че Интернет е многомилионен пазар, на който може да предложите всичко което искате и можете!
Втората стъпка към мотивацията за вашия Интернет бизнес може да бъде това, че вие знаете нещо и умеете да правите нещо, вие имате определен опит и знания и тези знания и опит може да споделите с хората за пари!

А вие имате ли Интернет бизнес? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи Twitter и Facebook. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *