Как да пуснете вашия информационен продукт за продажба в Интернет

информационен продукт

Здравей, драги читателю! В тази статия ще ви дам насоки и съвети как да пуснете вашия пръв информационен продукт за продажба в Интернет. Има много начини за пускане на информационен продукт за продажба, но има, както се нарича класика в информационния бизнес, която е работила, работи и ще продължава да работи. Най-важното което трябва да запомните е, че преди да задвижите нещата, вие трябва да имате едновременно безплатен и платен продукт.

Да преминем към схемата за пускане на продукт:

 1. Качествен безплатен и платен продукт

Глупаво е да разчитате на добра печалба, ако вашия продукт е боклук. Безплатния информационен продукт трябва да решава някакъв проблем на вашата целева група. Той трябва да дава бърз и минимален резултат (сериозните резултати ще ги предлагате в платения вариант на продукта).

Съвет: не предлагайте боклуци! Както вие се отнасяте към своите потенциални клиенти, така и те ще се отнасят към вас.

 1. Страница за абониране с и-мейл за вашия безплатен продукт

Създайте проста, но стилна и разбираема страница за абониране за вашия безплатен информационен продукт. Напишете в заглавието решение на най-болния проблем на вашата целева група. Напишете списък със резултатите, облагите и възможностите на продукта.

Съвет: Не използвайте шрифт Times New Roman! Най-подходящи шрифтове са Tahoma, Verdana, и в краен случай Arial.

 1. Продаваща страница (представяне на вашия платен продукт)

Създайте страница в която ще предлагате вашия платен продукт. Направете нормална 3D обложка за него. Напишете добро описание на продукта.

Ето много кратка схема за текста в продаващата страница:

 • Заглавие, което съдържа най-главната възможност (умение, знание, опит), която ще получи клиента след изучаване на вашия информационен продукт;
 • Описание на най-болния проблем, със който се сблъсква вашата целева група;
 • Допълнителните проблеми които могат да възникнат;
 • Вашата лична история (преди – сега);
 • Как вие сте решили проблема;
 • Представяне на платения продукт;
 • Списък с облагите, възможностите и резултатите, които ще получи клиента;
 • Бонуси;
 • Цена на продукта, обосновка на цената;
 • Отзиви от доволни клиенти;
 • Оферта (за това по-надолу);Съвет: Постоянно се учете как да подобрите текста за по-добри продажби.
 1. Оферта

По горе говорихме, че е нужно да имате платен продукт. И точно тук ще ни потрябва. Веднага след абонирането по и-мейл на посетителя за безплатния продукт се изпраща писмо с предложение за платения продукт. Вие предлагате вашия продукт със добро намаление – 50-70-90%! (в зависимост от базовата цена).

По този начин ние веднага избиваме парите вложени за реклама и монетизираме абонатите. Работата е в това, че сега има тенденция към рязко снижение на писмата които се отварят. Да не говорим за 2-3-4 и т.н писмо. Затова нашата задача е веднага да превърнем абоната в купувач.

Който счита, че това е неправилно, нечестно и т.н. – негова си работа… Но статистиката не лъже. 10% от абонатите стават купувачи. При това всички са доволни! И купувача (направил е добра икономия) и продавача (бързо възвръщане на направените инвестиции).

Съвет: Ограниченото предложение го правете на 36 часа (с възможност за изпращане на авто-писмо на следващия ден) или на 60-90 минути.

 1. Плащания

Настройте разни начини за приемане на плащания от клиентите. Банкови карти, електронни банки, парични преводи, банкови преводи, PayPal и т.н. Повярвайте, когато начините за плащане са достатъчно и са удобни, ясни и разбираеми, печалбата расте автоматично.

 1. Трафик

Някой трябва да купува, нали? 😉 Даже гениално настроена система за продажби със страхотен продукт е НИЩО, ако няма трафик. Каналите за привличане на трафик (посетители които ще видят рекламата на продукта) са много. Например: контекстна реклама, YouTube, реклама с банери, видео реклама, трафик от социалните мрежи, собствен блог или сайт, статиен или вирусен маркетинг, партньорска програма, CPA трафик и много други източници.

Съвет: Научете се да привличате трафик от един канал, след това преминавайте към следващия и така нататък. Няма да можете да усвоите всички наведнъж.

 1. Нови продукти

Когато вече е настроена цялата схема и тя носи резултати, е време да включите нови продукти в продаващата система.

Ето така изглежда на кратко класическата схема за продажба на информационен продукт!

Ако ви харесва статията – споделете я с приятелите в социалните мрежи Twitter, Facebook и Google+. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *