Индексация в Google мълниеносно за 60 секунди! Как

index-in-google-for-60-sec

Здравейте, приятели! Днешния пост ще бъде кратък, но много полезен за вас. Професионалистите със сигурност знаят за този трик, за който ще разкажа в статията, но за начинаещите информацията ще е безценна. Ще поговорим за това, как да ускорите индексацията в Google на вашата нова статия.

Как да направите така, че вашата нова, свежа статия да влезе в индекса на Google мега бързо. Моя рекорд е 25 секунди, може да видите доказателство на долната снимка, което е много добър резултат.

25-sec-google-index

Бързата индексация от роботите е залог за доброто здраве на вашия блог. Защо е важна бързата индексация може да прочетете в тази статия. И така, написали сте нова статия и сте натиснали бутон “Публикувай” и статията се появява в блога.

Може разбира се да почакате, докато робота на Google дойде и индексира статията, но все пак е по-добре вие сами да му съобщите, че на вашия блог има нов URL адрес, тоест вашата нова статия. Всичко това се прави много лесно.

Всеки притежател на сайт трябва да има регистрация в Google Webmaster Tools и сайта му да е добавен във този ресурс. Ако нямате регистрация в този ресурс на Google, бързо, бързо поправете тази грешка.

Така, след като сте натиснали бутон “Публикуване” и статията вече е във вашия блог, влизате във същия този Google Webmaster Tools. След това влизате във “Обхождане” -> “Извличане като Google”.

Search-Console-1

Във празното поле въвеждаме URL адреса на току що публикуваната статия. Забележете, че се въвежда само адреса на статията БЕЗ домейн името (http://domain.bg) на вашия сайт и натискате бутон “ИЗВЛИЧАНЕ”.

Search-Console-2

След като адреса се сканира и Google изпише за статуса на проверката “Завършено”, то натискате бутон “Изпращане до индекса”.

Search-Console-3

След това отбелязваме “Обхождане само на този URL адрес” -> Отбелязвате в празното квадратче „Не съм робот“ -> натискате бутон “Старт”.

Search-Console-4

Това е всичко! Ако Google ви изпише някаква грешка при сканиране на URL адреса, че не е намерен, това е възможно, но е много рядко. Просто повторете процедурата.

Search-Console-5

След това може да добавите адреса и във страницата на Google за добавяне на URL адреси. Тук във полето до надпис URL добавяте пълния URL адрес на вашата статия (http://domain.bg/вашата_статия.html). След това попълвате кода и натискате бутон “Изпрати въпроса”.

Search-Console-add-url-1

Това е всичко за днес, приятели. Кратка, но полезна статия за тези от вас които не знаят за този трик. В момента всички мои статии се индексират от Google средно за 1 минута, даже и за по-малко време, което е много добре.

Разбира се, естествено не забравяме и за другите начини за подобряване на индексацията в Google. Може да прочетете ето тази статия: “Как да ускорите индексацията на сайт в Google! 10 полезни съвета”. Използвайте знанията от тази статия и винаги ще имате мълниеносна индексация в Google.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *