Как да центрирате видео във WordPress

Здравей, читателю! По подразбиране прозореца на видеото в WordPress е по малко от вашата страница, и то се премества автоматично към левия край, оставяйки празно място във десният край. В тази статия ще ви разкажа, как лесно да центрирате видео в WordPress.

Защо да центрираме видеото в WordPress?

По подразбиране WordPress автоматично подравнява видеото от ляво, защото това е външно съдържание и WordPress не разбира как да го показва. Затова вие трябва да решите дали или ще го местите ако има нужда.

как да поставим видео в центъра на страницата

Да видим как много лесно може да разположите видеото във центъра на страницата или да го направите по широко, така че то да изглежда по добре във вашата статия.

Как да разположите видео в средата на страницата в WordPress

Ако искате вашето видео да запълва цялата ширина на вашата страница, трябва да добавяте URL адреса  на видеото от YouTube или друг видео хостинг директно във редактора на статиите в WordPress, а не самият код за вграждане. Поставяйки URL адреса на видеото, WordPress автоматично се опитва да покаже видеото със големината на вашата страница.

видео в центъра на страницата на wordpress

Но понякога може да се наложи да използвате кода за вграждане на видеото. В този случай, ще трябва да добавите прост HTML код.

Първо трябва да отворите «Текстов редактор» във прозореца за редакция на статията. След това, трябва да добавите следния HTML код:

<div style="text-align:center;">
 
/// кода за вашето видео се поставя тук
 
</div>

Вече може да запазите промените и да видите какво се е получило. Вашето видео ще бъде разположено във централната част на страницата.

как да центрираме видео в средата на страницата

Друго решение е да увеличите ръчно ширината на видеото, за да се вмести точно във вашата страница. За да постигнете това, просто има нужда да добавите или да промените ширината (widht) във кода на видеото.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Hr8GQwFBpU0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

След като качите видео файла използвайки «Файлове» -> «Качване», отворете прозорец «Текстов редактор» и увеличете ширината във HTML кода за видеото.

как да поставим видео в центъра на страницата

Надявам се статията да ви e помогнала да научите как да разположите видео във центъра  на WordPress. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *