Бутоните за споделяне на социалната мрежа Google+ трябва да бъдат премахнати до началото на Март

Здравей, читателю! Наскоро Google информира притежателите на уеб сайтове, че е необходимо да премахнат бутона за споделяне на социалната мрежа Google+. След 7 март кода за бутона може да повлияе отрицателно на шаблона на уеб страниците.

Защо трябва да се премахне бутона за споделяне на социалната мрежа Google+

Притежателите на сайтове (чрез Search Console на Google) са получили от Google съобщения за това, че бутоните на социалната платформа на компанията следва да бъдат премахнати от уеб страниците до 7 март. След тази дата социалната мрежа на Google, Google+ ще стане недостъпна за обикновените потребители на Интернет. Поради това нейните социални бутони ще престанат да работят.

социалната мрежа Google+ ще спре да работи през март

Също така представителите на Google предупреждават, че тези елементи могат негативно да се отразят върху работоспособността на HTML кода във шаблона на сайта. Става дума не само за обикновените бутони за споделяне на Google+, но и за вградените постове. А също и за бутоните за репост във Google+.

Социалната мрежа ще бъде недостъпна за редовите потребители още във месец април на тази година. Платформата ще стане служебна услуга за общуване на сътрудниците на компанията. Това решение е взето от ръководството на Google заради низката популярност на социалната мрежа.

За днес това е всичко от мен. Премахнете бутоните за споделяне на социалната мрежа на Google, за да нямате проблеми със страниците на вашия сайт. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *