Google има сериозни проблеми със индексирането на AMP страниците

Здравей, читателю! В Google е станал глобален срив при индексацията на AMP страниците във търсачката. Доказателство за това са многобройните съобщения от различни уеб мастъри и издатели на съдържание, които пишат активно за проблема във социалните мрежи.

Повече информация какво означава AMP страници може да прочетете от тази статия – https://wpsait.com/accelerated-mobile-pages-za-wordpress.html и на тази страница – https://wpsait.com/google-amp-i-wordpress.html.

Съгласно отзивите на тези притежатели на сайтове, в Google се наблюдава в световен мащаб проблеми със индексацията и показването на резултатите на AMP страниците в търсачката. Отбелязва се, че значките със които се маркират AMP страниците във търсачката на Google, то се появяват, то изчезват.

проблем във Google със AMP страниците

Освен това притежателите на сайтове, използващи AMP, са започнали да получават във техните Search Console акаунти съобщения за грешки във уеб страниците, където се използва дадената технология за изобразяване на по леки версии на страниците. Макар, че след проверка не се намират никакви грешки.

Че проблема със търсачката на Google е във световен мащаб, се потвърждава и от измерванията на SERP Rank Ranger. Този SEO инструмент е измерил и фиксирал рязко снижение на броя на AMP страниците във целия свят.

Представителя на гиганта Google Джон Мюлер е отбелязал, че в компанията знаят за проблема. В момента екипа на Google се занимава активно със решаването на проблема. Успех.

Ако ви е харесала статията и тя е била полезна за вас, може да я споделите със вашите приятели и познати в социалните мрежи. Благодаря!

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *