Фотографии в постовете – защо да ги използвате и от къде да ги взимате

Здравей, читателю! Днес не може да си представим, че във поста няма да има фотографии. Вашите постове имат много по малка вероятност да бъдат забелязани от Twitter, Facebook и дори от Google, ако в тях няма нито едно изображение. Но защо да използвате картинки и от къде да ги взимате?

Защо трябва да използвате фотографии във вашите блог постове

Най популярните постове са тези със висококачествени изображения. Както се казва, една картинка струва колкото хиляда думи. Ако посетител трябва да избира от Facebook кой сайт да посети, той ще избере този със красивата картинка която му «хване» окото.

Друга причина да използвате подходящи картинки е Google Изображения. Когато имате висококачествени и оптимизирани картинки, те могат да се класират на първо място когато хората търсят във Google. А това ще насочи посетители към вашия сайт.

фотографии за вашите постове

Преди да грабнете вашия фотоапарат…

Преди да си помислите, че трябва да дадете луди пари за фотографски курс, да наемете професионален фотограф или просто не можете да направите точните снимки, продължавайте да четете, защото имам няколко полезни съвета за вас.

Използвайте безплатни изображения

Ако не може да създадете ваши собствени картинки има много сайтове от които може да вземете картинки. Не взимайте, ама наистина, не взимайте картинки които сте намерили в търсачката на Google. Това е кражба. Тези изображения са собственост на някой и ви трябва разрешение за да ги използвате. Google също не гледа със добро око на сайтове които крадат картинки. Повярвайте ми, ботовете на Google са вече толкова умни, че знаят във кой сайт за пръв път се е появило дадено изображение.

Но, ако не може просто така да взимате изображения, от къде да ги намерите? За щастие има сайтове от които може спокойно да взимате картинки със разрешение за използването им във всякакви сайтове.

Unsplash.com

Всички публикувани фотографии са безплатни за търговска или не търговска дейност.

Pixabay.com

В сайта има безплатни и платени фотографии.

Foter.com

Сайта твърди, че има повече от 330 милиона фотографии. Някой от фотографиите изискват да платите известна сума на фотографа, някой фотографии не може да променяте въобще, а други частично.

Какво да правите ако наистина, ама наистина не може да намерите подходяща фотография за вашия пост?

Тук идва на помощ страхотния сайт canva. Със canva може да създавате различни дизайни директно във вашия браузър. Имате на разположение много безплатни шаблони. От тези предварително създадени шаблони за Facebook, Twitter, Instagram и много други съм сигурен, че ще намерите подходящите за вас.

За днес това е всичко от мен. Споделете във коментарите от къде взимате фотографии за вашия сайт, ще бъде полезно за мен, а и за останалите читатели на блога. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *