Как да поправите грешка Fatal Error Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

Здравей, читателю! Сблъсквали ли сте се със проблем, че не може да ъпдейтнете вашата WordPress тема заради грешка Fatal Error: Maximum Execution Time Exceeded in WordPress? Поправянето на тази грешка е лесно, но не и за начинаещите. В тази статия ще ви покажа как да се справите със този проблем.

Защо се случва тази грешка?

WordPress е написан главно с езика за програмиране PHP. За да се предпазят уеб сървърите от злоупотреби, се задава определена граница за това, колко време може да работи един PHP скрипт. Някой хостинг компании задават по голям лимит от време, докато други по малко. Когато скрипта достигне максималното позволено време за неговото изпълнение, получавате именно това съобщение за грешка.

Поправка на Fatal Error: Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

Има два начина за справяне със този проблем. Първия метод е като ръчно редактирате .htaccess файла и втория е със помощта на допълнение.

  • Първи метод : Ръчно редактиране на .htaccess файла

Преди да правите промени във вашия.htaccess файл, настоятелно ви препоръчвам да му направите бекъп, от който след това ще може да го възстановите, ако нещо се обърка! Не забравяйте, че при грешка от ваша страна във този файл, може да получите напълно неработещ сайт!

И така, просто се свържете със вашия сайт със помощта на FTP клиент, например FileZilla.

Вашия .htaccess файл се намира във същата папка където са папките «wp-content» и «wp-admin». След това добавете този ред във вашия .htaccess файл:

php_value max_execution_time 300

Fatal Error: Maximum Execution Time Exceeded in WordPress

Този код просто настройва максималното време за изпълнение на PHP скрипт на 300 секунди (5 минути). Ако все още получавате тази грешка, тогава опитайте да увеличите времето на 600 секунди.

  • Втори метод: Използвайте разширение

Ако нямате желание или се чувствате несигурни да редактирате вашия .htaccess файл ръчно, тогава може да инсталирате и активирате разширението WP Maximum Execution Time Exceeded. И това е всичко. Разширението увеличава максималното време за изпълнение на скрипт на 300 секунди.

Все пак ви препоръчвам да използвате първия метод, защото както съм писал във предишни мои статии, избягвайте да използвате много разширения, които само натоварват сайта и го правят «тромав».

Надявам се статията да ви помогне да поправите грешка fatal error: maximum execution time exceeded in WordPress. Успех.

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *