Най-добрите безплатни маркетинг разширения за WordPress

Здравейте, приятели! С маркетинг се занимават всички, в една или друга степен. Ако вие продавате нещо или рекламирате стока, вие се занимавате с маркетинг. WordPress е най-добрата платформа за маркетинг, но разходите за него със времето се увеличават. Всички компании рекламират Premium теми и разширения, твърдейки, че те мигновено ще решат вашите проблеми. Но ако вашия бюджет е ограничен и вие не може да си позволите големи разходи, то на вас вие необходим най-евтиния начин даващ отлични резултати.

Именно за това създадох списък със най-добрите разширения от пет категории, които може да използвате за оптимизация на сайта,  ако става дума за маркетинг. В тази статия акцентирам върху email маркетинга, електронната търговия, блогове, форми за контакт и бутони за споделян в социалните мрежи. Именно на тези пет категории трябва да обърнете особено внимание, ако става въпрос за маркетинг.

Кое е най-доброто в случая? Тези разширения са напълно безплатни! Ще имате нужда само от създаване на няколко безплатни акаунта и няколко минути за запознаване и обучение.

 1. Email маркетинг.

  Ако трябва да избирате от всички пет категории една, това трябва да е  email маркетинг. Email маркетинга е важна част за всяка съвременна маркетингова компания.

  Ако използвате като електронна поща сайта MailChimp, разширението MailChimp for WordPress ще ви позволи да свържете вашия MailChimp акаунт със вашия сайт и да създадете вашите форми за абониране с email адрес.

  Не работите с MailChimp? Няма проблеми. Прекрасна работа ще ви свърши разширението SumoMe. Много мощно разширение, работещо със почти всички електронни пощи. Има функция за работа със социалните мрежи, GoogleAnalytics, приветствие, форма за регистрация за новини от сайт и т.н. Най-доброто разширение, ако искате поне малко да се погрижите за маркетинга.

  Други много добри разширения са – MailMunch – Grow your Email Subscribers и Email Marketing by Drip.

 2. Електронна търговия.

  Използвате WordPress като търговска площадка? Тогава ще ви трябват няколко мощни разширения. WooCommerce е най-популярния и има защо. Разширението подържа цифрови и физически стоки, множество начини за плащане, а също отчита в реално време за колко време и колко ще струва доставката. WooCommerce ще удовлетвори почти всеки притежател на електронен магазин.

  Ако продавате само цифрови стоки, може да пробвате разширение Easy Digital Downloads. Разширението съдържа доста функции, като графики за продажбите, начини за плащане и т.н.

 3. Блогове.

  Отличния блог може всеки ден да увеличава вашата конверсия и да привлича нови абонати. Тези безплатни разширения ще ви помогнат моментално да издигнете вашия блог на ново ниво.

  Yoast SEO е най-очевидния избор. Най-добрия в тази област и един от най-простите даващ добра основа за начинаещите в seo оптимизацията, а за много блогъри това е най-важно.

  Разширението за кеширане (сайта ви ще се зарежда по-бързо) W3 Total Cache ще повиши производителността на вашия сайт, което ще му помогне да се издигне по-нагоре в търсачката на Google.

  За редакция може да погледнете две разширения Editorial Calendar и Edit Flow. И двете имат своите плюсове и минуси и просто изберете най-добрия вариант за вас.

  Disqus Comment System е най-популярното разширение за управление на коментарите в WordPress. Последния, но не по важност е разширението WP Hide Post което ви позволява да контролирате видимостта на постовете.

 4. Форми за контакт.

  Контактните форми са задължителна част за привличане на лоялна аудитория. Лошата и грозна форма за контакт може да отблъсне потенциалните купувачи.

  Contact Form 7 е най-известното разширение за създаване на форми за контакт. Притежава защита от спам и много полезни разширения. Също така може да разгледате и разширението Contact Form 7 MailChimp Extension, Contact Form by BestWebSoft.

 5. Социални мрежи.

  Социалните мрежи са отличен канал за маркетинг основно заради обширната си аудитория. Даже вашата баба може да има акаунт във facebook. За да опростите репоста на вашите статии в социалните мрежи може да инсталирате няколко добри разширения.

  Share Buttons by AddThis е просто за работа разширение с помощта на което ще може да добавите бутони за споделяне в социалните мрежи.

  Искате да поставите feed от социалните мрежи в сайта? Ще ви трябват разширенията Twitter Feed, FaceBook Feed и Instagram Feed.

  Има още едно полезно разширение, OnePress Social Locker което ви позволява да скривате определено съдържание, за да може да бъде видяно от читателя едва след като постави like във Facebook, сподели в Google+ или Twitter.

Изстискваме всичко от маркетинга.

Тези разширения ще ви помогнат за оптимизация на вашия сайт за маркетинг. Експериментирайте със разширенията във различните категории, за да разберете, кои най-добре ви пасват.

Когато обедините разширенията от всички категории, вие ще получите богат набор от маркетинг инструменти, които ще повишат конверсията на сайта, ще увеличат броя на регистрациите с email адрес, а също ще повишат вашите продажби. Тези разширения покриват всички нужди както на предприемачите, така и на начинаещите със малък бюджет. Успех. 🙂

С уважение, Николай Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *